Gode romjulsdager!

Jaaa, tida tikker og går og jeg vet ikke helt hvor den blir av. Akkurat nå er jeg på Solbu igjen, og tvillingsøster Mie har vært her et par dager sammen med meg. Vi kom hit mandag kveld, etter å ha vært i juleselskap på Nes, hos storesøster Tonje. 

Jula har vært veldig koselig. Julaften var familien hos Mie i Drammen, 1.dag var familien til Mie  hjemme hos min familie og 2.dag var de som kunne, hos Tonje på Nes. 3.dag var Mie, hundene og jeg på tur her på Buvatn. Det var deilig at det ikke var så mye snø, for vi kunne gå til fots på tur og hundene sprang og koste seg.

Fanterampen var på jakt og fikk los flere ganger, og Pia henger på han som best hun kan. Fant er den store helten for henne, må vite. Ebbie går mye sammen med oss tobente,  selv om hun leker og springer etter de andre, også. Fant kunne sitte i ro et lite sekund ad gangen, og da gjaldt det å være klar til å ta et lite bilde av han.

Ebbie er hele tiden «tilgjengelig» for meg, hvis jeg skulle trenge henne. Hvis jeg mister båndet eller votten min, feks, ber jeg bare Ebbie om å hente/finne det og så henter hun det og leverer det til meg. Flinke jena mi, det!!  Hvis jeg snubler eller faller, er hun hos meg på et blunk. Hun stiller seg opp, slik at jeg kan ta tak i henne når jeg skal reise meg opp. En av søsknene til Ebbie er hjelpehund for sin ms-syke eier (tror det var det), så det ligger vel til «slekta» å ville hjelpe eierne sine. Snille, gode Ebbiemor!

Etter turen satte vi oss en stund ute på trappa og koste oss. Ebbie og Pia går løse, mens Fanterampen har langline hengende etter seg. Jeg tar ikke sjansen på at han plutselig tar en avstikker ut på isen og borte blir han. Han har faktisk holdt seg nærme meg og han har ikke prøvd å stikke av. Han kommer når jeg roper på han, også, og det er bare så deilig. Jentene er flinke til det, derfor er jeg ikke redd for dem. Jeg har sikret gjerdet mot veien, derfor går det fint ann at de går løse og koser seg. 

Da vi satt ute, oppdaget vi forresten at det var perlemorsskyer på himmelen over oss, og det var jammen meg et flott skue. Jeg tok et bilde med mobilen min, men det ble heller dårlig. Et lite inntrykk av hvor fint det var, kan en vel kanskje få. 

I dag, onsdag, har vi bare kost oss på hytta. Vi har gått tur langs vannet. Jeg hadde tenkt å gå over vannet (på beina, det er ikke skiføre akkurat nå) og å la hundene få springe og kose seg i skogen, men det gikk ikke. Mye overvann gjorde sitt til at jeg ikke kunne gå på isen, men at jeg måtte gå langs land.

Etter turen trente jeg bittelitt med Fant, Ebbie og Piamor. Fant er kjempeivrig om dagen, og han hører bedre på meg og at hørselen hans er også blitt bedre, virker det som. Det ble en liten luftetur og lek i ettermiddag også, før jeg kjørte Mie til Nes. Hun tok toget til Drammen og nå er jeg og hundene alene her oppe. Torsdag skal jeg gå til fots i skogen igjen. Det er sååå deilig at det går ann, og jeg tror nesten ikke at jeg har opplevd det før på denne tiden av året.

Fantemann er trøtt etter mange trivelige, aktive dager i jula. Han drømmer nok om en god tur i morgen, og det skal han jammen meg få, også!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

5 kommentarer om “Gode romjulsdager!”

 1. Søstrene sisters på tur 😉 Men hold deg unna isen ja, den er farlig…
  Har du tatt bilde nå med iPhonen din? Blogget fra iPhonen også, eller macen? 😀

  Vær forsiktig der oppe alene da! Jeg skal på rema å telle litt imorgen, så kanskje pappa kommer seg opp til deg 😉

  Kjakji

 2. Hehe… det ble litt vått både på poter og på sko, da vi prøvde oss ut på isen i dag. Jeg har tatt bilder med iPhonen min, men blogget på vanlig måte. Må nok prøve meg fram hvis jeg skal blogge fra mob. Kanskje du kan vise meg det? 🙂
  Pappa kommer antageligvis opp fredag kveld og reiser på butikken for å telle, tidlig søndag morgen. Han er glad for all hjelp han kan få, jenta mi!!

  Kjakji frå ein trøtt gjeng på Solbu!!

 3. Så da har du fått over bildene dine i iphoto da?! Flink mamma!! 😀 Men tror vi har endel å lagre på den eksterne harddisken din nå… 😛
  Ble fine bilder da med tlf din! Du har bedre kamera enn meg… 😉

  Pappa sa at han kanskje ble ferdig, og da slapp han å dra på jobb på søndag. Håper han slipper det, så kan dere kose dere og slappe av på hytta! 😀

 4. Høres ut som en herlig jul og romjul Hilde. Mobilen din tok da et flott bilde synes jeg.

  Nok en gang rører Ebbie-mor meg med sin myke herlighet:o)

  Ha en strålende nyttårshelg på Solbu.

  Knuseklem fra jentene og meg:o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.