Hverdag igjen…

….. og det synes jeg er godt, egentlig. Jeg liker nemlig hverdagen min, jeg. Jobb, turer, trening, stillhet og ro innimellom (som jeg er veldig avhengig av) og sosialt samvær med familie og venner når jeg ønsker det.

Jeg har også lagt nye planer for året 2012. Jeg har noen nyttårsforsett (som jeg foreløbig vil holde for meg selv),  jeg har meldt Pia og Ebbie på et par kurs, og jeg skal etter planen holde et par kurs selv. Jeg skal ha tid til egentrening og turer med Fant, Ebbie og Pia, og til å reise litt rundt for å trene med folk som bla trener freestyle. Freestyle er det ikke noe miljø for her i Bærum, og jeg må derfor «ut» for å finne et miljø å trene i. Ellers har jeg også bestemt meg for å fortsette å ha onsdagen som fridag/turdag og jeg skal ikke legge planer på onsdagskveldene. Den dagen skal jeg holde hellig!

Ebbie skal delta på to kurs denne våren. Canis-cupen som går i mars – mai mnd. Det gleder jeg meg innmari til. Palmehelga skal hun delta på freestylekurs med Kath Hardman og Karen Sykes. Dette er to av Englands (og verdens) beste utøvere i både Heelwork to Music og Freestyle. Det er et kurs jeg virkelig ser fram til. Det er på tide at Ebbie og jeg kommer litt videre i freestyle/htm treningen. Ebbie og jeg skal fortsette å trene rally-lydighet, også.

Ellers har jeg bestemt meg for å ikke trene teknisk lydighet eller å konkurrere med henne i dette, det første halvåret av 2012. Da vi tok en treningsøkt mandag kveld, var hun kjemeivrig når vi trente rally og freestyle. Kroppen hennes var stram og ivrig og halen gikk. Hun jobbet på og lekte og tok goddis omhverandre. Med en gang jeg vekslet til LP, falt intensiteten hennes og hun ble dempet og hadde ikke lyst til å jobbe. Derfor blir det freestyle, heelwork og rally trening på henne framover.

Vi skal også konkurrere i freestyle, heelwork og rally dette året, og jeg gleder meg veldig til det. Jeg har ikke mål om at vi skal bli verdensmestere, men at vi skal klare  å komme oss en klasse opp i alle grenene, må vel være et mål for 2012. 

Pia skal delta på to kurs første halvår av 2012. Det første kurset starter neste uke, og er et kurs som heter Lydighet trinn 2. Pia gikk på trinn 1 før jul, og nå fortsetter vi bare på neste kurs. Pia skal også delta på Canis cupen sammen med Ebbie, men de skal gå i forskjellige klasser. Jeg tror nok at Pia skal få være med på kurset med K. Hardman og K. Sykes, også, hvis det lar seg gjøre å alternere med begge hundene. Ellers kan det kanskje hende at hun blir klar til freestyle/htm og/eller rally konkurranser etter sommeren. Vi får se hvor langt vi klarer å komme og hvor mye vi får trent.  

Fanterampen min skal få mange flotte turer og ellers skal han også få trene både rally og freestyle/htm som jentene. Han vil ikke klare å delta i noen konkurranserr, men det betyr jo ikke all verden å delta i konkurranser da. Det viktigste med Fant, er at han har det bra og at han ikke sliter altfor mye med de tingene som han synes er vanskelige. Han trives utrolig godt som «alenehund» hos Martine,  og Martine er også utrolig flink med han. De går turer, jogger i Frognerparken og hun trener masse med han. Da bjeffer han av iver og glede. Han klarer nå å være alene hjemme i leiligheten i Bogstadvien og det var et krav vi hadde, for at han skulle kunne være hos Martine, over flere dager i strekk.

Det er viktig at Martine passer Fant når det passer for henne (og David) og at hun koser seg med han. Jeg vil aldri pålegge henne pass av Fanterampen, det må gå på Martine´s premisser. Nå har vi trent så masse på «problemene» som Fant har, at jeg ikke tror at vi kommer mye lengre med han. Noen ganger har jeg derfor ikke Fant med meg, men lar andre passe han. Kommer det «nye» mennesker hjem til oss, som bare skal være her på et lite besøk, fjerner jeg nå Fant. Han legger seg fint i buret sitt i bilen og slapper av og sover. Det er godt for han å slippe stresset som han får og så er han trøtt og god når besøket har gått. Fant elsker alle han kjenner, han, men nye mennesker synes han det er vanskelig å forholde seg til. Jeg ville allerhelst hatt han sammen med meg 24 timer i døgnet, men det er jo Fant sitt beste som kommer først. 

Nå skal vi slappe av litt. Vi har hatt en super skogstur i Maridalen, med Birgitta og jentene hennes. Fant har hatt en flott dag sammen med Martine, og i morgen kommer han hjem til oss igjen. Det er godt når flokken er samlet igjen, men godt for både Fant og jentene å få litt alenetid. på hver sin kant. 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Hverdag igjen…”

  1. Her var det masse spennende planer 😀 Også så kjekk (søt, men må jo skrive kjekk da han er mann 😉 ), er på bildet! Han er nesten en sånn sel som Gvarken min var ❤ Hihi 🙂

    Kjakji ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.