Freestyle/heelwork på en lørdag og litt til!

Lørdag hadde jeg planlagt å reise til Vestfold for å trene freestyle/htm med noen andre freestylere. Vi ble 6 stykker som trente og koste oss. Det er sjelden jeg trener freestyle sammen med andre, for jeg er vel ganske alene om å trene det her i området. Er det noen som vil være med å trene, er det bare å ta kontakt, forresten.

Jeg lempa alle mine små inn i bilen, og reiste hjemmefra litt over klokka ellve. Jeg brukte en times tid og var førstemann som kom. Like etter kom Anniken og Jessica. Jeg lufta Fant først. Veldig deilig noen ganger å bare ha en hund i bånd.  Vi gikk en liten runde, før Pia fikk samme turen. Hun kikket så fint på et par andre hunder, og klarte å ta kontakt med meg, med dem tilstede. Etter dette, var det Ebbie`s tur. Jeg tok henne ut av bilen, og hadde forventa at hun skulle kikke litt på de andre hundene og ta et overblikk over plassen. Dengang ei. Hun hoppet ut av bilen, tok umiddelbart kontakt med meg, og var klar til å trene. Jeg belønnet litt kontakt og fri v. fot, før hun fikk «fri-kommando» og fikk snust litt rundt.

Vi trente litt hver for oss først, og jeg jobbet med noen heelwork posisjoner. Ebbie var veldig flink og hun kjentes pigg og glad ut. Etter en stund trente vi en og en, mens de andre sto rundt og så på oss, kommenterte og kom med forslag til løsninger på ting. Jeg fikk noen tips, jeg også, og det var jo bra. Jeg har en posisjon som jeg kaller «mellom», hvor Ebbie står mellom beina mine, med ansiktet sitt i samme retning som meg. Jeg vet at hun ikke liker denne, men jeg hadde ikke lagt merke til at halen hennes omtrent ligger nedi bakken når vi står slik. Jeg har pleid å gå et par skritt før jeg belønner henne, men det skal jeg ikke gjøre nå. Jeg vil at hun skal like denne posisjonen også, og skal kun jobbe med at hun står mellom beina mine, oppmuntre henne og belønne masse, før jeg begynner å røre meg. Jeg skal ikke begynne å gå forover med henne, før halen hennes er kommet opp og hun synes at denne posisjonen  er god å være i.

Her trener Ebbie og jeg på posisjonen jeg kaller «høgre». 

Jeg rygger , mens hun har sin skulder ved mitt kne.

Vi hjalp hverandre når vi trente. Selv om noen tydeligvis var litt mere opptatt av kaffekoppen sin, enn å bidra.

Pia og Fant ventet så stille og rolig i bilen mens Ebbie og jeg trente. Alle sammen var også stille og lå og slappet godt av, når jeg var med og hjalp de andre. De er jo vandt til å være med i bilen, det er jo deres (og mitt, også) andre hjem. Pia fikk en liten luftetur kombinert med litt kontakt-trening og lineføring, mens Fant fikk en  luftetur etter at vi var ferdige for dagen. Fant var kjempeflink og jeg kunne slippe han med båndet hengende etter seg. Han kom på innkalling, han trente littegrann og han var kjempeblid og fornøyd. Etter dette, hentet jeg jentene og så gikk vi en liten lufte/leketur. Vi var hjemme ved 18.00 tida, og vi var godt fornøyde med dagen, alle sammen.

Jeg synes det er så godt at vi fortsatt kan gå turer på beina enda, og jeg koser meg på formiddagsturene våre. Noen dager er det strålende sol, andre dager er det mere overskyet.

Vi undersøker det vi finner av rariteter ute i skogen

og bruker litt tid på sjekke liggeplasser til elg og rådyr, vi sjekker ut hare-, ekorn- og musespor, også. 

Pia er forøvrig skikkelig tenåring om dagen. Hun erter de andre, skal ikke sove, hun finner lysestaker osv og bærer rundt i stua og hun hopper i møbler og bjeffer på alt som rører seg. Hun har glemt alt hun har lært og hun er et lite «bøllefrø». Pia er fortsatt ei kjempeglad og utrolig snill jente , og jeg ler masse av henne om dagen, også. Jeg gjør minst mulig ut av denne perioden, for jeg vet at dette er en fase hun skal gjennom. 

SÅÅÅÅÅ SLITEN BLIR EN LITEN FANTERAMP ETTER EN KVELD MED PIA!

2 tanker på “Freestyle/heelwork på en lørdag og litt til!

  1. Så flinke dere er med HTM!! 😀
    Gleder meg til dere finner musikken til programmet deres, så jeg kan se 😉

    Morsomt å finne spor i skogen. Haha, lille Pia rampen, hun ler jeg alltid av. Hun har mye rart for seg… 😉 ❤
    Herlige pomsen som slapper godt av 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.