Tunge og triste dager, fylt med takknemlighet!

Vi har noen tunge dager her hjemme nå. Gamlepusen vår, Mons, han er 17 år og 8 mnd. forteller oss at livet hans er i ferd med å ebbe ut. Han har sluttet med de vanene han har hatt i mange år, og han har ingen energi lenger. Søndag ettermiddag merket jeg en endring i oppførselen hans. Jeg kjenner det når jeg koser med han og holder han i armene mine. Han spiser, drikker og sover. Han sover TUNGT. Han har funnet seg en plass på vaskerommet, ved siden av kjøkkenet, hvor han ligger på gulvet på varmekablene. Jeg har nå satt mat og drikke på gulvet ved siden av han. Han får den beste maten han vet om nå, kalkun, reker og kokt skinke, for han skal ikke være hverken sulten eller tørst disse siste dagene han er sammen med oss. 

IMG_0409

Jeg synes dette er kjempevondt og jeg har det ikke noe godt. Jeg gråter endel (jeg har derfor kjempevondt i hodet), men jeg prøver å gjøre de vandte tingene vi pleier å gjøre. Det er ikke enkelt, kjenner jeg. Jeg sover ikke så godt, og onsdag klarte jeg  ikke å gå tur med Birgitta og hennes små. Jeg var så trøtt og sliten, at jeg måtte kaste inn håndkle. Jeg gikk en tur og trente litt på Nadderud utpå dagen, men jeg var urolig og jeg kjente at jeg måtte forte meg hjem for å se hvordan det gikk med Mons. 

Mitt største ønske er at Monsemannen skal få sovne inn her hjemme, i kjente og kjære omgivelser med familien rundt seg. Han er ikke syk, bare gammel og mett av dage.

Elskede Mons, jeg unner deg å få hvile og å sovne inn, men det er så innmari vondt for oss som skal gå videre i hverdagen uten deg. Jeg kommer til å savne deg så utrolig mye!

IMG_0410

Alle i familien er innom og koser med deg og prater med deg, utenom Martine. Hun reiste til Thailand for 10 dager siden og kommer ikke hjem før søndag om en og en halv uke. Jeg tror Mons venter til Martine kommer hjem, slik at han kan få takket henne også for mange gode år. Ungene har jo vokst opp sammen med Monsemannen, og han vil kanskje ikke forlate oss, før han har tatt farvel med alle i familien.

Jeg er utrolig takknemlig for at vi har hatt Mons hos oss i så mange år. Han har vært en helt spesiell katt, og han har satt dype spor etter seg. Tenk, for mange år siden gikk han på kveldstur sammen med meg og Marko i nabolaget her – hver kveld. Han har vært en del av hverdagen vår i så mange år. 

Jeg er veldig takknemlig for hver dag jeg får sammen med Mons nå, men de er så veldig tunge, også…..  

6 svar til “Tunge og triste dager, fylt med takknemlighet!”

 1. Kjære gode elskede Mons, lille Luttien min!!! ❤ Jeg kommer til å savne han sååå mye! Han er verdens beste lille mann! Kompisen til Romsais, når Romsais og jeg bodde hjemme… 😉 Da pleide han å sitte inntil buret til Romsais og kose seg! ❤
  Mons, jeg elsker deg ❤ Og kommer til å savne deg utrolig mye! Hils til Marko når du møter han!! ❤ ❤

 2. Kjære, kjære Hilde

  Tårene triller, og jeg skulle så inderlig ønske at det var noe jeg kunne si eller gjøre, det er det ikke, kanskje ikke annet enn at Monse-mann har hatt verdens beste familie å vokse opp i! Og at jeg tenker masse på deg.

  Det er prisen vi betaler for å være glad i det Hilde, sorgen når det ikke er mer, men foruten dem som vi er så glad ville vi ikke vært, og sorgen er tung, men til å bære når vi vet hvor utrolig mye glede de har gitt oss.

  Stor, varm klem

 3. Så trist, Hilde. Tankene mine har kretsa rundt deg og dine i hele dag. Vemodig å se hvordan liv sakte ebber ut. Mett av dage, det sier egentlig sitt. Og det blir bare godt for Mons å sovne inn til slutt. Men det gjør så usigelig vondt å miste dem man er glad i.
  Klem.

 4. Hei!

  Heldige Mons som bor hos dere som bryr dere så mye om han.
  Gi han en kos fra meg.

  Klem fra Birgitta

 5. Gode gamle monsemannen vår<3 Veldig fint innlegg mamma. Litt vanskelig å lese det her jeg sitter i Thailand, men er det noe Mons vil så er det vel at jeg skal ha det bra:) Vi får bare håpe han klarer å vente i 10 dager til før han reiser til dyre-himmelen, så jeg får gitt han en kos og sagt hade til han jeg også.

  Ta godt vare på han så lenge (det vet jeg jo at dere gjør). Sees på søndag 29. Stor klem fra meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.