Torsdagstrening!

Torsdag kveld var det første praktiske treningen på konkurransekurset som jeg hadde meldt meg og Pia på. Etter å ha tenkt meg litt om, fant jeg ut at det var Ebbie som heller skulle gå på kurset, slik at hun antageligvis kan utvikle seg videre. Pia og Fant ble som vanlig med meg og ventet stille og rolig i bilen, den tida treningen tok.

Ebbie var så innmari flink. Hun var fokusert, jobbet stille og rolig, ingen demping og hun brydde seg hverken om hunder eller mennesker som gkk forbi. Vi trente to og to sammen og hjalp hverandre. Når partneren min trente, lå Ebbie stille og rolig i buret sitt, med burdøra oppe. Jeg kunne stå et stykke fra henne, prate med makkeren min og jeg glemte nesten at Ebbie var med meg. Utrolig morsom opplevelse. Men jammen har vi trent på det, også.

Ebbie trente på: 

 • Jeg startet med å shape henne inn i buret og belønnet henne for å gå inn og å ha alle fire poter inne i buret. Hun fikk heller ikke gå ut igjen, før hun fikk fri-signalet sitt. Dette kan hun egentlig, men det var greit å starte kvelden med denne øvelsen. Ny plass, nye hunder og nye eiere. 
 • å komme frivillig inn i utgangsstilling fra forskjellige posisjoner
 • baklengs marsj med full kontakt, deretter lineføring noen meter. Her var hun superflink. Jeg kunne nesten kjenne at hun gikk inntil foten min og hun hadde full kontakt. 
 • frivillig dekk foran meg, deretter under baklengs marsj
 • frivillig stå foran meg, deretter under bakleng marsj.

Mere enn dette rakk vi ikke. Vi er fire hunder på kurset og alle er kjempehyggelige. Det blir nok noen trivelige kvelder utover. 

Etter kurset, reiste jeg til Kadettangen og gikk en liten tur langs elva med alle tre. Ebbie fikk deretter hvile i bilen, mens jeg trente Pia og Fant. Fant er super opplagt om dagen, og har et helt annet fokus på meg, enn han har hatt på lenge. Ingen vondt lenger hverken i munn, oppover øregang og øre, og dermed blir leker og goddis under trening supre belønninger og gir han god grunn til å jobbe med meg. 

Fant trente på:

 • Innkalling. Jeg satt han, gikk 20m ifra og kalte han inn. Han kom rett inn i lekebelønning og lekte som bare det. 
 • Jeg jobbet også med selve leken. At han skal holde godt og dra skikkelig bakover. 
 • Sitt under baklengs marsj
 • Litt lineføring.  

Pia trente også litt, med 4-5 godbitbelønninger, deretter skikkelig dralekbelønning. Hun var kjempeivrig. Jeg jobbet med

 • å sette stimuluskontroll på «sitt», for det er hun ikke flink til. 
 • Vi jobbet også med stå foran meg
 • stå under baklengs marsj
 • kontakt under baklengs marsj
 •  – deretter videre inn i noen skritt lineføring.

Jepp, dett var dett. En fott treningsøkt for alle små. Mons er litt piggere nå, så katter har tydeligvis ni liv. Jeg koser meg med han når han har lyst til det, for noen ganger vil han bare ligge i fred og sove. Da får han lov til det, såklart. Han spiser reker, kylling og kalkun og får kattemelk. Det liker han veldig godt.

Pia blir trøtt når kvelden kommer og her har hun funnet en god plass i sofaen. Hun ser så uskyldig ut, atte! 

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Torsdagstrening!”

 1. Søte Piamor ❤ De er så søte når de er trøtte og sånn "pfpf" som pomsen pleier å si.. Du skjønner vel hva jeg mener mamma !? 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.