Turer, trening og planlegging.

Tirsdag morgen lekte Pia og Ebbie vel og lenge ute i hagen før vi skulle ut på tur, og deretter arbeid. Jeg fant derfor ut at Fant skulle få en tur alene med meg, jentene skulle vente i bilen og så skulle de to få trene og leke litt på parkeringsplassen der vi parkerte. Pia og Ebbie er ikke så innmari glad i å gå tur som Fant er, men å leke og å trene er det morsomste de vet. Her er Fantemann klar til å reise på tur. Han var så heldig at han fikk sitte framme i bilen, og han koste seg maksimalt.

Som tenkt så gjort. Jeg parkerte på en stor parkeringsplass like ved Maridalen Skole, og så gikk Fant og jeg og koste oss i gatene rundt skola. Det er så deilig å gå slik, bare Fantemannen og jeg. Jeg ler slik av han, han er en merkelig skrue. Plutselig kan han gå lineføring så flott som bare det, han spiser frolic som belønning, sitter bamse og gjør seg til. Like plutselig oppdager han et spor, en lukt og så er han kjempetent på å jakte og har helt glemt at mor er i andre enden av båndet.

Ebbie fikk æren av å trene først. Vi trente på lineføring, og nå begynner den virkelig å komme seg. Jeg kan nesten kjenne at hun går like inntil foten min, uten at hun ploger. Jeg gikk noen få skritt, belønnet med goddis, jeg gikk lengre strekker og belønnet med skikkelig drakamp, og så jaktet vi sammen på belønningen. Det synes Ebbie er kjempemorsomt, så nå virker det som at jeg har funnet en veldig god belønning for henne. Vi trente også på innkalling, stå under marsj og så blandet vi det hele med noen snurrer og slalom. Ebbie var så flink, atte.

Pia trente et par skritt med lineføring/kontakt og deretter skikkelig lek. Jeg ser mere og mere at lek er en flott belønning for jentene mine, og bruker det mye mere enn jeg gjorde før. Til og med Fanterampen leker masse om dagen. Nå har han jo ikke vondt i munnen lenger og han er skikkelig treningvillig og ivrig. Pia trente også litt på frivillig stå foran meg, og ble belønnet noen ganger med goddis, kanskje 4 ganger, før vi 5.gangen tok en skikklig drakamp. Det ble noen timer for alle i bilen, mens jeg var på jobb.

På kvelden gikk jeg gjennom endel av freestyle-papirene mine og tenkte gjennom kurset jeg skal holde i helga. Det er endel ting jeg må huske på å ta med meg og å printe ut. Veldig greit å få det ned på papiret, slik at jeg ikke glemmer det.

Onsdag hadde Birgitta og jeg leid Drammen Hundepark noen timer midt på dagen, og vi hadde hallen helt for oss selv. Slik en luksus!!! 

Ebbie har veldig godt av treningen i hallen, og nå er hun ikke så berørt av miljøet der, og klarer veldig godt å fokusere på trening, lek og moro. Jeg har alltid med buret, for Ebbie liker å bruke det når hun skal slappe av i det, når vi har pause.

Ebbie og jeg trente på lineføring med vendinger, men mest på posisjoner i heelwork + freestyleøvelser. Jeg brukte lek som belønning, men også litt goddis innimellom. Hun hadde et supert fokus og lekte som bare det. Hun er virkelig flink om dagen!!

Fanterampen fikk også være med inn i hallen. Det var første gang han var der, og han snuste som bare det.

Jeg klarte å få inn littegranne lek, men det var med mye jobb fra min side. Han var ikke så lenge i hallen denne gangen. Neste gang skal jeg ta med et ekstra bur og se om han klarer å ligge  i buret inne i hallen, mens jeg trener med jentene. Kanskje han synes det er bedre enn å ligge og vente i bilen?  Vi får se. Det var ihvertfalle et godt forslag som Birgitta kom med.

Piamor synes det var lettere å være i hallen denne onsdagen. Hun var ukonsentrert, og ville nok aller helst ha lekt og lekt og lekt med Birgitta sine hunder. Jeg trente derfor mye lek med henne, drakamp og litt med en ball. Vi gikk et par skritt lineføring med kontakt, før hun ble belønnet med lek. Det gikk egentlig veldig greit, og mor ble dyktig sliten etter treningen med Pia og Ebbie.

Nå sitter jeg og leser meg opp på freestyle-regelverket. Bedømmelse, medaljer, klasseinndelinger osv. Det er jo noe vi skal gå gjennom på kurset i helga. Det er så trivelig å sitte slik å planlegge og å forberede seg. Jeg skal bo i campinghytte fra fredag til søndag og det gleder jeg meg skikkelig til. Livet er godt om dagen!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Turer, trening og planlegging.”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.