Helga vår!

Denne helga holdt jeg nybegynnerkurs i freestyle, for Bø og Sauherad Hundeklubb. Ebbie, Pia og jeg bodde i en flott campinghytte. Vi gikk turer, slappet av mellom kursdagene, og jeg hadde følelse av å være litt på ferie, faktisk. 

Det var fire ivrige og flinke ekvipasjer som møtte opp lørdag morgen. Vi hadde mye praktisk trening, med teori i pauser og underveis i kurset. Lørdag jobbet vi til kl 14.30, da var både to- og firbeinte slitne og fornøyde med treningen. Søndag jobbet vi til kl. 13.45, tror jeg, og nå jobbet deltagerne bla. med å lage hvert sitt lille program. 

Jeg storkoste meg virkelig, og alle deltagerne gjorde store fremskritt i løpet av helga. Kontakten med hundene ble bedre, latteren satt løst og det var en lykke å kunne trene inne i en flott hall, når det snødde og var kaldt ute. 

Her sitter deltagerne og planlegger hvert sitt lille program.


Anne-Marie filmet ekvipasjene og jeg tror programmene lå rundt 1 min og 50 sekunder. Det var jo kjempebra, når maks lengde på et program i klasse 1, er på 2,5 minutter. 

En og en fortalte og viste meg (uten hund), hvordan programmet de hadde planlagt var. Etter dette briefet alle deltagerne ringen og tørr-trente programmet sitt.

Hvis du ser nøye etter, kan du se at Nancy (til høyre) har med seg Fridtjof i venstre hånd. Han er min personlige assistent når jeg holder freestylekurs, og han er en veldig flink medhjelper. Han gjør faktisk alt han får beskjed om, og protesterer aldri på mine beslutninger. 

Hundene ble hentet og programmet ble gått med dem, før en og en viste fram programmene sine. De var så innmari flinke, alle sammen. Jeg må si at jeg ble imponert over ekvispasjene og hva eierne hadde lært hundene sine i løpet av helga. 

Det ble ikke så mange gode bilder, men her ser dere Nancy og Cæsar, som trener. Dere kan se at Cæsar`s hale logrer av glede. Han er en utrolig trivelig shih-tzu, blid og glad og med en eier som jobbet kjempebra med han. Det gjorde forresten alle kursdeltagerne!!!  Jeg ELSKER å se at hundene har det så bra når de trener og at eierne viser stor glede og at de også ser den humoren som hundene faktisk har under trening. Det var en riktig flott gjeng å ha på kurs!!

Solrun hadde bare hatt sin Teddy i 14 dager, han er ca 3 år, og hva de klarte å få til i helga, var imponerende. Da de kom, var fokuset til Teddy helt andre steder enn på Solrun. Med riktig belønning og en kjempeflink eier (Solrun er bare 14 år gammel) snudde dette totalt etter lunchpausen lørdag. Han var fokusert og utrolig treningsvillig. En nydelig liten gutt, var han. 

Så, det er vel ikke rart at jeg var fornøyd da jeg kom hjem til Jar søndag rundt halv seks på kvelden. Det var glatt å kjøre og jeg brukte 2 timer og tre kvarter hjem. Det ble en lang søndag for hundene, både å vente i bilen mens jeg holdt kurs og også pga lang hjemreise, men de var som vanlig kjempestille og rolige. Da vi kom hjem, lekte de masse ute, Pia fikk tyggebein (Ebbie ville ikke ha) og så sloknet de ved ni tida. Deilig.
Mandag kommer Fanterampen hjem igjen, og det skal bli koselig. Han har hatt det flott hos Martine, som vanlig, og gått mange turer, trent på både det ene og det andre, og slapppet godt av.
Takk Martine, for at du tar så godt vare på gutten vår. 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.