Trekløver på trening!

Onsdag reiste Birgitta og jeg + alle våre «små», igjen til Drammen Hundepark. Fant, Ebbie og Pia hadde lekt masse ute i hagen før vi reiste, og trengte derfor ikke å lufte seg før trening. Fant og jeg gikk allikevel en liten runde rundt på området, før vi skulle begynne treningen. Jeg snudde litt om på hvordan jeg pleier å gjøre det på trening. Det pleier å være Ebbie som starter treningen og Fant som (uffameg) for det meste må vente og som får trene minst. Han er den som får luftet seg mest, da, og det er det han liker best av alt.

Jeg tok med meg Fant, buret og ryggsekken min (der har jeg mat, leker, goddis og te) og så rigget vi oss til i hallen.

Sist vi var i hallen, var Fant utrolig ukonsentrert og snusete. Han trente bittebittelitt, og tok kanskje to godbiter og en liten lekeøkt. Denne gangen var han mye roligere, og fokusert. Vi trente freestyle og enkle LP moment, og det virket som at han koste seg veldig. Etter en liten stund, la jeg han i buret i hallen, jeg hentet Ebbie og så trente jeg litt med henne, mens Fant lå i buret og slappet av. Det ble litt piping, men plutselig så jeg at han faktisk lå og sov. Etter litt trening med Ebbie, fikk hun ligge litt i buret, mens Fant kom ut. Vi to-beinte tok oss en matbit, men da begynte Fant å vokte. Det vil jeg ikke at han skal gjøre, for da blir han litt stressa. Jeg tok han derfor ut i bilen, og der lå han og sov, resten av treningen.

Ebbie trente heelwork posisjoner, litt freestyle og så tok hun en dekk sammen med Tia og Bambi. De var så flike, atte.

Pia er bare glad og blid, hun, og hun vil aller helst leke med alle hele tida. Hun lekte derfor litt med Bambi, før jeg la inn noen korte økter med henne. Pia lar seg veldig lett bli distrahert når andre trener og leker, derfor måtte jeg ta korte økter og heftig lekebelønning for å få fokus og for å opprettholde fokus. Det ble derfor noen skritt lineføring, før vi lekte draleken. Dette gjorde vi noen ganger. Jeg prøvde å variere når belønningen kom: etter et skritt lineføring, fire skritt lineføring osv. I tillegg trente jeg på at hun skulle sitte, før jeg belønnet på samme måte. Noen ganger var det nok at hun satte seg, før belønningen kom, andre ganger måtte hun sitte i noen sekunder, før vi satte i gang å leke. Dytter jeg på henne samtidig som jeg belønner henne, synes hun det er utrolig morsomt. Akkurat som sin mor!!

Det ble kjempeflott trening, med veldig trivelig selskap! Da vi reiste hjem igjen, skinte sola som bare det, og det var nesten påskevær ute. Herlig! Jeg har hatt fri i hele dag, og har bare kost meg og slappet av.

Etter tips fra Birgitta, reiste jeg i dag og kjøpte tre konger og fylte dem med vom og hundemat. De ble lagt i fryseren i ettermiddag og i kveld ble de tatt fram igjen. Hundene «jobbet» med dem i over en time, og særlig Pia syntes dette var superflott. Ebbie koste seg også, og Fanterampen lå langflat på gulvet for å få ut alt som var inne i kongen. 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Trekløver på trening!”

  1. Ååå se på pomsen og kongen da ❤ Han er så god!! 🙂 For en koselig dag dere har hatt idag, og tenk at du var rett ved meg… 😉 Jeg dro fra XL litt over halv ett…

    Kjakji

  2. Hei!

    Takk for koselig trening, gleder meg til neste. Så flinke vi var som husket dekken! Hi hi.
    Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.