Den som sover, synder ikke…

Trekløveret og jeg gikk en flott, kald solskinnstur torsdag, før jeg reiste noen timer på jobb. Det var kaldt og jentene gikk noen ganger mere på tre bein, enn på fire. 

De lekte og koste seg, opp og ned bakker og etter hverandre på jordene.

På kvelden var Ebbie igjen på kurs, og vi trente på å få henne opp med aktive belønninger, og å dempe øvelser med passiv belønning. Jeg jobbet med lineføringen hennes og belønnet med ball. Hun gikk kjempefint og jeg var veldig fornøyd med henne. Nå gikk vi ikke så langt, så utholdenheten hennes må jeg nok jobbe mye med. Jeg trente på dekk/bli og belønnet rolig med goddis og ros. Til slutt tok vi en fellesdekk, hvor Ebbie lå fint tida ut. Jeg roste henne noen ganger når et par av hundene rundt henne reiste seg opp, men hun gjorde ikke forsøk på å reise seg opp. 

Etter kurset reiste jeg til Kadettangen, for å gå en tur med hundene. Fant kjente seg igjen, for her hadde vi gått tur og trent for noen uker siden, og han viste med hele seg at han ønsket å trene og å leke. Det var morsomt, synes jeg. Etter tann-operasjonen er han blitt en helt annen hund å trene med (selvsagt, egentlig) og vi har heftige draleker og han spiser belønning som bare det. Vi trente på innkalling, han måtte jobbe seg gjennom flere freestylemoment før han fikk belønning og han gikk litt lineføring. 

Pia trente korte strekker lineføring og sitt/bli. Jeg belønnet henne mest med skikkelig lek, men også med noen godbiter innimellom på lineføringen. Da vi kom hjem på kvelden, fikk de hver sin kong igjen, og etter at den var vel fortært, sloknet hele gjengen. Jeg tror nok de var fornøyde med dagen, mine fir-beinte bestevenner. 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Den som sover, synder ikke…”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.