Lørdagstrening i Lillestrøm!

Lørdag reiste jeg og trekløveret mitt til Lillestrøm for å trene sammen med 4 andre. Merete var der med sine to, Irene var der og to andre som jeg ikke kjenner så veldig godt. Det var vel 6 kuldegrader ute, men det gikk veldig greit med Pia og Ebbie. Det er de som fryser, for Fant har ikke tid til å tenke på det, han. Nå har jo han endel pels, så det redder han nok.

Ebbie var fokusert og flink, og vi hadde to LP økter. Ingen rally trening på oss, selv om Irene hadde satt opp en bane. Ebbie trente på utgangsstilling m.kontakt og skikkelig lekebelønning. Lineføring, korte strekker som ble belønnet med goddis, deretter lengre strekninger som ble belønnet med mye drakamp og ball-lek. Jeg passet også på å belønne henne på steder hun ikke forventet det, og der hun ikke pleier å bli belønnet. Det tror jeg er viktig for Ebbies intensitet under trening. Istedet for å belønne henne etter en holdt under lineføring, gikk vi et par skritt etter holdten og DA ble hun skikkelig lekebelønnet. Jeg får også litt knurring fra henne når vi har dralek og da vet jeg at hun er litt høyere oppe enn vanlig. Jeg passet på å få med meg den intensiteten hennes inn i den neste øvelsen, og det fungerte kjempebra. 

Vi tok en felles-sitt med de andre hundene, og det har Ebbie aldri gjort før. Etter halve tiden la hun seg ned (noe jeg også forventet), men ble kommandert opp igjen og da satt hun tida ut. Vi tok en fellesdekk også, og her lå hun fint og stille. Dog med litt snusing og kikking rundt seg, og dessverre med tjuvstart i oppsittet. Jeg pleier ikke  å avslutte denne øvelsen med at hun skal sitte opp, for jeg pleier å belønne henne mens hun fortsatt ligger nede. Et par ganger har jeg nå bedt henne sette seg opp,  det er det siste momentet, og dermed får jeg altså tjuvstarten. Det skal ikke være lett, nei…. Tilslutt lekte vi oss med freestyle/htm: rygge fra meg, snurr, slalom mellom beina, høgre posisjon og posisjonen mellom (å stå mellom beina mine). Vi trente på at hun skulle følge meg når jeg gikk forover og bakover. 

Pia fikk en treningsøkt sammen med de andre hundene og en tur etter at alle hadde reist hver til sitt. Pia trente på kontakt med meg, noen få skritt lineføring m. kontakt og sitt/bli. Hun vil jo så fryktelig gjerne leke med de andre, og derfor blir det til at jeg jobber med enkle ting. Pia skal få mulighet til å lykkes og å oppnå belønninger. Hun fikk noen goddisbelønninger, men også lekebelønninger. Vi gikk også en tur alene, og da trente vi på at hun ikke skulle storme bort til de menneskene vi møtte på turveiene. Det var ganske smalt der vi gikk og vi hadde derfor ingen mulighet til å gå langt unna de vi møtte. Hun kunne stå/sitte ved møtene og spiste goddis med glede. Vi trente også litt på å gå med slakt bånd, og det kommer seg – sakte men sikkert.

Go´gutten Fanterampen ventet stille og rolig i bilen, og fikk både trening og tur til slutt. Noen må jo være sistemann, også. Merete hadde storpuddelen Mia ute da han ble tatt ut av bilen, men Fant klarte å ta kontakt med meg og til og med ta imot goddis som belønning. Han bryr seg ikke om folk osv som vi møter på tur lenger, og er ikke så høyt oppe i stress når han møter andre hunder. Det gjelder mest når vi går uten jentene.

Vi gikk litt bort til Merete når hun gikk tur med begge sine hunder. Vi holdt litt avstand, og Fant var fokusert på meg og klarte å konsentrere seg om både å snurre og å bukke. Vi trente også på å gå fint i bånd, og det er han blitt veldig flink til. Han fikk bære hansken min litt og bamsen som jeg pleier å bruke som belønning. Han er veldig glad og blid om dagen, og jeg blir så varm inni meg, når han ser opp på meg med det nydelige ansiktet sitt. Lille gullet vårt!

Ellers har jeg fått en forespørsel om å holde et nybegynner freestylekurs i mai, og det er jeg ganske stolt over. Mere om det, kommer litt seinere. Nå slappes det godt av i heimen, og mor lurer på om tida er inne til å åpne potetgull-posen. Hmmm…. jeg trengte ikke å tenke lenge på det, nå er jeg på vei til kjøkkenet….

GOD HELG TIL DERE ALLE SAMMEN!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Lørdagstrening i Lillestrøm!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.