Dagene fyker avgårde!

Siden Mons døde tirsdag, har dagene bare rast avgårde. Savnet etter Mons er stort. Selv om det er tre andre dyr i familien, er det faktisk tomt etter Monsepusen vår. Jeg synes jeg hører at han går rundt i huset, og jeg ser svarte skygger bak meg. Jeg har enda ikke vendt meg til at han ikke sitter på kjøkkenbenken når jeg lager mat,  klar til å stjele både kylling og fisk som jeg lager til middag. Han har det ihvertfall godt nå, og det er det viktigste.

Martine og jeg gikk en Maridalstur med hundene etter at dyrlegen hadde vært hjemme hos meg, og det var deilig å kjenne frisk luft i ansiktet og puste litt med magen. Tirsdag kveld var jeg på årsmøte i Norsk Freestyleforening. Jeg hadde meldt min ankomst noen uker før, jeg skulle også ha med kake og kaffe, og jeg syntes det var viktig å holde den avtalen. Jeg hadde hodepine så det holdt og var hoven i øyne og ansikt, men alle vet hvordan det er å miste et kjært familiemedlem.

Onsdag reiste Birgitta og jeg til Drammen Hundepark og trente litt. Treninga ble ikke så veldig organisert fra min side, men hundene koste seg ihvertfall. 

Torsdag kveld startet Canis-cupen, som både Pia og Ebbie skal delta på. Aase hadde satt opp ringbånd og delte ut oppgaver til de tre forskjellige klassene. Pia var faktisk flinkere enn jeg hadde trodd, for hun klarte å ha fokus på meg (stor sett) og jobbet veldig bra, selv med mange hunder og mennesker rundt oss. Ebbie jobbet også bra utenfor ringen, men med en gang vi gikk inn dit for å trene, falt hun helt ut. Hun fikk nesten fluktatferd og jeg så at hun kjempet for å gjøre det jeg ba henne om. Vi lekte og jobbet i korte økter, men hun er altså ikke glad i å jobbe i en ring. Jeg tror kanskje at hun skal få slippe å delta på cupen, for dette gjør jeg jo for at hundene og jeg skal kose oss sammen. Vi får heller legge vekt på freestyleprogrammet vårt, og så får det være Piamor som deltar på Canis-cupen. Hensynet til Ebbie`velvære veier absolutt tyngst.

Fredag ble det en ny tur på hundene, Martine ble med denne gangen også. Veldig koselig at hun har mulighet og lyst til å være med oss, og hun storkoser seg sammen med alle hundene. Fant er nok den hun lengter mest etter, derfor prøver hun så ofte hun har mulighet til deg, å passe han hjemme hos seg på Majorstua. Fanterampen elsker å være alenehund sammen med henne. Fredag kveld reiste Arne til Solbu, for han hadde frihelg og ville gjerne komme seg bort litt. Gjør han ikke det, jobber han både lørdag og søndag og da blir det ikke akkurat fri!! Han tok med seg Ebbie (helt av seg seg selv, altså), og de koste seg sammen hele helga. Pia, Fant og jeg slappet av fredag kveld, dvs jeg gikk gjennom kursopplegget mitt til helgekurset jeg skulle holde på Tjøme. Jeg liker å være godt forberedt og å ha oppegget helt klart.

Andreas kom hjem etter jobb lørdag for å se etter Pia og Fant, mens jeg var hos Gry for å holde kurs. Jeg reiste lørdag formiddag og ble møtt av to søte, glade lappejenter og en blid Gry!! Det er alltid så hyggelig å komme til Gry!! Vi er blitt riktig så gode venner, og vi er så like på mange måter. Det ble også født et værlam lørdag formiddag. Det kom nok litt plutselig på Gry, for hun hadde sjekket søya tidligere på dagen og ikke sett noe til at en fødsel var nær forestående. Da vi sto og pratet ved grinda inn til sauene, hørte vi plutselig svak bræking, Gry føyk inn i løa og der lå det et lite nyfødt under. Mor og barn ble tatt inn i fjøset, vann og halm ble bragt inn og varmelampa ble hengt opp. Det var så nydelig atte, skikkelig «Lambi». Værlammet heter nå Arne, og jeg er kjempestolt fadder til en liten vær.

Lørdag startet kurset ved 13.00 tida. 4 fantastisk flinke lapphunder og med ivrige eiere. Gry hadde med seg både Tjorven og Milli, og Mille ble «lånt» bort til en av de andre som var med. Jeg elsker å holde slike kurs. Det var god stemning, kjempehyggelige eiere og flott vær. Lørdag var det rene våren, med sol og varme. Søndag var det overskyet og litt kaldere, men helt flott vær å være ute å trene i.

Jeg håper at jeg ser deltagerne en annen gang. Lappegutten Leo (Tjorvens bror) har skrevet et lite innlegg fra kurset HER. 

Mandag ble det en tur i Maridalen sammen med Martine, før jeg jobbet noen timer. Martine tok med seg Fant hjem, for han skal være hos henne noen dager. Jeg tok med meg jentene til Solbu.Vi kom på kvelden og fikk luftet oss litt før vi krøyp til sengs. Her skal vi være noen dager nå på vinterferie.

Vi startet tirsdagen med en luftetur og lek på isen, før vi gikk en litt lengre tur midt på dagen. Det er overskyet, men sola ligger like bak skyene og lurer, det er friskt og godt og bare noen få kuldegrader. Det er nesten ingen på hyttene sine rundt meg, men jeg så at det hadde gått noen i skisporet før meg i dag. Jeg hadde derfor bånd på jentene da de lekte, slik at jeg lettere kunne få tak på dem, hvis jeg skulle trenge det. Pia er nemlig ikke helt trygg på innkalling, kan du si. 

Ellers har Pia og Ebbie lekt masse rundt hytta i dag. De kan faktisk springe ut på veien nå, derfor er jeg ute med dem hele tida. Det er bare deilig. Jeg har laget meg en lun og god sitteplass foran kjellerstua, og så springer hundene i hagen. Heldigvis er det ingen skiløpere som går forbi nede på vannet nå, for det er så dårlige løyper og lite snø. Det er jo bare godt, synes jeg. Nå slapper vi av og nyter stillheten og roen. 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Dagene fyker avgårde!”

 1. Klart det blir tomt etter en høyt elsket Monse-mann Hilde. Han var jo en stor del av dere alle.

  Takk for et flott kurs nok en gang. Har fått masse motivasjon og «guts» til å sette i gang med passeringstrening:o) Like takknemlig er jeg også for at du tok deg tid til å bli over, det er nemlig VELDIG hyggelig:o))))

  Så utrolig fortjent med noen fridager på hytta. Slapp av, kos deg og nyyyyt dagene på ditt vis nå.

  Klem

 2. Selv takk, Gry, for at jeg får komme på besøk til deg og dine. Det er en lykke å få eget hus når jeg kommer til deg.

  Jeg hadde en super helg, med mye latter og kos. Jeg håper at du får trent masssse passeringstrening fremover.

  Klem fra meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.