Turer, søk, freestyle og Canis-cup!

Lite tå kort, altså! Mandag morgen reiste jentene og jeg hjem fra Solbu på morgenen. Det var såååå flott vær klokka halv åtte om morgenen, og jeg ville som vanlig IKKE hjem igjen.

Vi skulle hjem til Fanterampen, som vi ikke hadde sett på ei uke. Han hadde nemlig storkost seg hos Martine på Majorstua. Martine er veldig flink med Fant og de hadde virkelig kost seg denne uka. De hadde jogget i Frognerparken, trent LP og freestyle, gått mange turer rundt på Majorstua og omegn, hatt besøk av venner til Martine (Fant har fått seg ei ny venninde, som han lå på fanget til – slå den,da), han var på fest lørdag kveld da Martine hadde venner på besøk (han måtte være med dem å danse – han er jo vandt til å trene freestyle når musikken spiller opp her hjemme), han hadde vært alene hjemme og vært stille og rolig og han hadde slappet godt av og sovet myyye. Heldige Fanterampen. Det er virkelig godt for han å kunne få være hos bestestoresøster/reservemamma Martine.

Tirsdag ble det en tur i Maridalen. Vi møtte ei dame med en kjempestor labrador. Mine gikk løse, og det var Pia som så han først. Da var heldigvis Fant og Ebbie like ved meg, de ble tatt fort i bånd, før jeg ropte på Pia og gikk i motsatt retning. Hun kom mot oss, men sprang så avgårde igjen, Jeg beholdt roen (ihvertfall ovenfor hundene) og fortsatte å rygge ut av situasjonen. Jeg vet at Pia ikke er så tøff alene, og jammen meg kom hun til oss, etter noen sekunder. Hundene ble deretter kommandert ned i en «felles-sitt» (det har vi trent endel på hjemme), de ble alle tre belønnet for ro og det å holde seg i ro. Til og med Fanterampen klarte å holde seg forholdsvis i ro (litt piping ble det) og alle klarte å ta imot goddisen som jeg gav dem.

Tirsdag kveld kjørte vi til Nadderudhallen. Fant og Ebbie gikk en veldig trivelig tur med meg, før Pia fikk en miljøtreningstur alene på Bekkestua. Vi satt i ro på en benk, sto på bussholdeplassen ved siden av en buss som sto og gikk (det var litt skummelt), kikket på trikken og folk som gikk på og av og vi sto utefor en pub og lyttet til mennesker som skravlet og høy musikk som ble spilt. Pia klarte seg bra, men hun trenger nok mere av dette – og alene med meg.

Onsdag møtte jeg Birgitta med bokseren Tutta og tre gårdshunder. Fant fikk en alenetur med meg først, og vi koste oss veldig. Han oppførte seg sååå fint, der han gikk med båndet hengende etter seg. Han snuste og koste seg, kom på innkalling og responderte fint på andre kommandoer jeg ga han. Fant ventet i bilen, mens Ebbie og Pia ble med for å trene søk.

Vi gikk til en liten plass der det ligger igjen endel utstyr etter byggearbeider som foregår på Storøya. Det var store betongrør, ledninger, kasser og annet skrap. Vi trente hundene på tur og de måtte derfor også trene på å sitte i ro og vente. Pia fikk nok sommerfugler i magen av spenning, og bjeffet og peip, men klarte å roe seg innimellom.

Ebbie elsker å trene søk, og er en racer til å søke og til å komme inn til meg med det jeg gjemmer for henne. Pia gjorde dette for første gang og var litt forsiktig, men med hjelp klarte hun å finne ballen og leika som jeg la ut til henne. De fikk 4 søk hver og ble kjempeslitne, alle sammen. Fant og jeg gikk en tur til etterpå, og han smilte så fornøyd og glad, der han snuste og koste seg.

På formiddagen torsdag ble det nok en tur på Storøya. Jeg synes det er så viktig at Fant og jeg gjør noe bare oss to, jentene og jeg er jo både på kurs og andre treninger, derfor gikk han og jeg en tur alene.

Fant og jeg møtte ei søt welch jente, som Fant hilste fint på. Han er ikke så interessert i å leke med fremmede hunder, så han fortsatte bare å snuse og gå sammen med meg. Han er også mye roligere når det bare er oss to som går sammen, for da trenger han nok ikke å passe på jentene sine. Ellers elsker han jo å leke med Ebbie og Pia på turer i Maridalen, men noen ganger trenger vi jo å gå andre steder også. Jentene fikk en tur etterpå, før jeg reiste på jobb.

Torsdag kveld var Pia på Canis-cupen, og skulle gå en bitteliten «konkurranse». Jeg må med skam melde, at vi ikke hadde trent på leksa vår (det ble jo bare turer, lek og litt freestyle på hytta), men intensjonen med cupen, er jo at vi skal ha det morsomt samtidig som vi skal kjenne litt på nervene våre. De kom jo, littegrann, og det var veldig bra. Det er viktig for meg å kjenne på dem, og samtidig merke at alt går bra.

Pia gikk gjennom hun, men vi kunne nok gjort det mye, mye bedre. Det som er viktig for meg, er at Pia er glad i ringen og at hun klarer å jobbe med andre hunder og mennesker rundt. Det klarte hun veldig fint, så dette er flott trening til vi skal starte på bronsemerke. En eller annen gang. Det er nemlig et mål Pia og jeg har.

Vi kan oppnå maks 20 poeng i hver øvelse, og Aase skal sende oss poengoversikten seinere. Jeg tror ikke at vi får så altfor mange poeng, så det skal bli morsomt å se. 4 av 5 konkurranser blir gjeldende, så nå må vi legge ned litt jobb framover.

Ebbie detter så innmari i intensitet når hun er i ringen, derfor har jeg bestemt at hun ikke skal delta på cupen, allikevel. Hun fikk trene litt etter at Pia var ferdig med trening på neste øvelse, og vi gikk inn i ringen for å trene der. Jeg belønnet henne ofte og mye, gjorde korte moment og trente litt freestyle innimellom LP`n. Hun klarte seg ganske så bra, faktisk, og det gjorde meg så innmari glad. Hun hadde et par-tre ganger da hun tok halen mellom beina og ville flykte, men jeg fikk henne raskt i gang igjen. Dette ska vi fortsette med, de dagene cupen går. Ellers jobbet hun som vanlig veldig bra utenfor ringen og hun er en drøm å ha med seg blandt mennesker og hunder der.

Når vi møtes om 14 dager igjen, skal amatørene (som Pia er), vise fram en litt forenklet «stå under marsj». Den er nesten som vanlig klasse 1 øvelse, men etter at jeg har sagt «stå» til Pia, skal jeg bare gå rundt henne og ta henne med noen meter. Deretter skal hun sette seg i utgangsstilling. Flott å ha noe helt spesielt å trene på, det liker jeg.

Det var vel hunde-uka mi!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Turer, søk, freestyle og Canis-cup!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.