FREESTYLE ELLER HEELWORK TO MUSIC??

Vi var 6 stykker som trente på Karljohansvern i Horten i dag. Ja, etter dagens trening, må jeg virkelig gå litt i tenkeboksen. Jeg hadde lagt opp til trening på freestyle i dag. Enkle moment (bamse mellom beina, rygge og sitt + bamse, gå rundt meg flere ganger, rygge, poteløft uten å skli sakte ned i bakken osv ) for deretter å sette dem sammen til kjeder og ikke belønne før kjedene var ferdig. Joda, det er flott å ha en plan og viktig, også.

Det som skjedde i dag, var at Ebbie og jeg endte opp med å trene heelwork. Hun gikk posisjonene kjempefint, hun skiftet bra mellom dem (med slalaom, gå rundt meg osv) og var nesten klistra inntil beina mine. Hun var heller ikke redd for å gå nærme meg og mellom beina mine i dag, så juhuuuuu  ….. for Ebbie!  Nå har vi 6-7 posisjoner (av 10) som vi er godt i gang med å få til å funke, både når vi går vanlig marsj og også under litt springmarsj. Hun henger fint på i  vendingene, også. Det mangler bare tre posisjoner som vi ikke har begynt å trene inn, men det er heller ikke nødvendig med det første. Vi trente på de ovennevnte momentene også, og Ebbie jobbet veldig bra med dem. Jeg er kjempefornøyd med henne på trening om dagen. Akkurat nå heller jeg til at det er heelworken vi må betemme oss for å satse på, og ikke freestylen. Det er 25% freestyle i et heelwork program og vi får jo bruk for de momentene vi har trent på.

Pia trente også litt. Hun trente på å leke med meg når de andre trente. Hun blir nemlig veldig fort opptatt av de andre som er rundt henne. Vi trente også litt på «stå-momentet» + noen meter lineføring med kontakt. Det gikk ganske bra, men det er ikke mange metrene vi går med kontakt enda. Vi har nemlig lekse på Canis-cupen som vi skal (prøve å) bli ferdige med til tordag. Hun satt også litt i ro når jeg tok en pause sammen med de andre, og jeg er så glad for at hun blir en god hund å ha med seg på treningene fremover.

Fanterampen fikk en tur på området, og var veldig fornøyd med det. Han snuste rundt omkring og han var så blid og glad der han gikk. Ha brydde seg hverken om de andre hundene (vi holdt grei avstand til dem da, det var ei med løpetid på trening i dag, også) eller folk/unger/sykler. Han er veldig fin å gå tur med om dagen, og han fortjener flere slike aleneturer med meg. Han er så veldig flink til å bare være med og vente når Ebbie og Pia trener, derfor er disse aleneturene med meg, en flott belønning til Fanterampen.

Takk for kjempekoselig trening i dag, Anja, Merete, Christine, Anne Karin og din venninde. Det var varmt og godt i Horten i dag, og her sitter jeg nå og kjenner at jeg er varm i «kjakan» mine.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “FREESTYLE ELLER HEELWORK TO MUSIC??”

  1. Høres ut som en perfekt treningsdag mamma 😀

    Gleder meg veldig til å se programmet deres når det er ferdig, så flinke som jeg vet at dere er 😀 ❤ Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.