Spor, søk, tur, htm trening og canis-cup lekse!!

Litt av en fridag, altså. Helt etter mitt hjerte!! Jammen er vi slitne i kveld, også. 

Onsdag reiste jeg inn i Maridalen og koste meg noen timer med hundene. Jeg har fri på onsdagene og nyter disse dagene fullt ut. 

Jeg la et spor til Fant, litt lengre enn i går, og jeg merket det også veldig godt. Tirsdag gikk det nemlig litt for fort i svingene og det ble et veldig rotete spor (når vi gikk det, vel å merke). Goddis i sporslutt.

Jeg la et spor til Pia, også. Litt lengre enn tirsdagens spor, 4 vinkler og jeg kjørte påvisning. Dvs jeg dro leka hennes langs bakken når jeg gikk. I enden var det leke og goddis. 

Jeg startet med Ebbie, for jeg hadde bestemt meg for at hun kun skulle trene søk i dag. Hun synes nemlig det er mye morsommere enn å gå spor og det var greit for meg å slippe å legge enda et spor. 

Jeg hadde bestemt meg for å legge ut to leker til henne, men jeg startet bare med en leke. Det var den leka som ikke betyr aller mest for henne, og jeg ville belønne skikkelig at hun apporterte den inn til meg. Jeg håpte at det ville få henne mere interressert i å apportere den,  når den ble lagt ut sammen med yndlingsleka hennes. 

Ebbie satt så fint og venta mens jeg la ut den første leika, hun fant den nesten med en gang og kom i full fart inn i utgangsstilling med leika i munnen. Juhuuu….. det ble masse leik som belønning. Deretter la jeg ut begge lekene. Sist jeg gjorde det, skjønt hun ingenting da jeg sendte henne ut etter den andre gjenstanden.

Nå kom hun i full fart inn med den første, inn i u.s hvor jeg belønnet rolig med et par godbiter. Deretter sendte jeg henne ut igjen, og jammen meg sprang hun glad og lykkelig ut igjen, lette fint og fant den andre leka også. Da hun var nesten inne med den, slapp jeg den første leika ned langs siden av meg og kastet den deretter i full fart bak meg. Det likte Ebbie kjempegodt og vi lekte og lekte og …..

Vi gjentok dette en gang, og hun jobbet like bra dette søket også. . Jeg blir så glad når jeg trener søk med Ebbiemor!

Fant gikk sporet sitt like fort som tirsdag, men nå var jeg klar til å holde igjen og ikke springe heseblesende etter. Han jobbet veldig bra, men jeg passet allikevel på at han ikke fikk så store utslag til sidene, når han gikk. Han har et slags sikk-sakk-søk, og jeg prøver å gjøre det mindre, på en måte. 

I tillegg prøvde jeg to søk med han, også. Han pleier jo ikke å ha tid eller lyst til det. Jeg satte han i utgangsstilling, ba han sitte, gikk endel meter ifra han, jeg la ut fuglen og gikk tilbake til Fant. Så ba jeg han om å søke.  Jammen gjorde han det, også. Han fant fuglen sin, men ville fortsette inn i skogen på jakt etter ordentlige fugler. Jeg holdt han igjen i lina og ba han komme inn til meg med lekefuglen sin. Det gjorde han.

Jeg gjorde det samme en gang til, men denne gangen kom han inn til meg med lekefuglen av seg selv. Flinke Fanterampen min, det. 

Pia fikk en lekeøkt med meg før hun gikk sporet sitt. Vi lekte med tre forskjellige leker, og jeg fant ut hvem hun likte best av dem. Hun holdt ikke så godt, så jeg må trene mere på akkurat det. Hun apporterer men slipper leka litt for tidlig. Det hjalp at jeg snudde ryggen til henne når hun kom mot meg med leka, deretter snudde jeg meg rundt fra henne og da kom hun etter meg med leka i munnen. Noen få repetisjoner på dette og at vi kappsprang til leka som jeg kasta, fikk opp motivasjonen hennes litt. Dette skal vi fortsette med. 

Pia fant selv sporstart i dag, og det synes jeg var godt gjort. Hun gikk med litt for høy nese (etter min smak), og snuste litt mye rundt, men jeg hjalp henne kun framover med lina. Slapp opp når hun gikk riktig og bra, holdt igjen når hun hadde litt for store utslag. Jeg roste masse underveis og det likte hun. Vi lekte også endel med leka jeg hadde lagt ut i sporslutt (sammen med goddis), og nå holdt hun faktisk bedre igjen når vi hadde drakamp. Det var bra. 

Nå slapper vi av. Jeg skal ta en liten økt med Canis-cup leksa til Pia i kveld, Ebbie skal trene noen posisjoner og moment i HTM og Fant skal få rusle seg en liten snusetur sammen med meg. DET må vel være en god hundedag, vel.

– og det gjorde vi. Det ble kveldstur og trening på Ramstad Skole. Nå er sofaen inntatt for kvelden!!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Spor, søk, tur, htm trening og canis-cup lekse!!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.