Freestyle/htm kurs med Kath Hardman og Karen Sykes!

Denne helga har Ebbie og jeg vært på freestyle/htm kurs med Kath Hardman og Karen Sykes. Begge damene har lang erfaring fra både freestyle og heelwork to music, og de har  vunnet store internasjonale konkurranser flere ganger. Det var vel 20 hunder som deltok, tror jeg.

Ebbie var kurshunden min som vanlig når det gjelder freestyle, mens Pia og Fant var hjemme. Arne jobbet begge dagene, men var hjemme noen timer før meg begge dagene. Da var det bedre for dem å være hjemme og ikke sitte i bilen. Det var litt godt for meg å slippe å tenke på andre hunder enn Ebbie også, for det tar på å være på helgekurs, merker jeg.

Vi var på Grorud Gård, ved Andebu, 1 time og 20 minutter med bil hver vei. Gode veier og god bil, gjorde at det ikke var noe problem å kjøre til og fra hver dag. Jeg er jo ikke så glad i å overnatte borte fra heimen, så for meg var det greit å kjøre til/fra. På Grorud Gård var Karoline på rideleir da hun var ca 13 år, og det ga meg jo noen gode minner. Det er 15 år siden, så tida går jammen meg fort.

Vi gikk gjennom både teori og praktisk trening og jeg fikk med meg mange tips til videre trening. Noen av de teoretiske emnene vi gikk gjennom, var bla:

 • Attityde
 • fokus
 • hvordan motivere hunden
 • Koreografi
 • Musikk
 • hvordan starte og slutte et program
 • Konkurranse: hvordan vi lettere kan finne ut hvor vi er i et program, hvis vi plutselig detter litt ut. Hvor sitter dommerne, benytt hele ringen osv
 • Bruk av gjenstander
 • Bruk av kostyme
 • Kjeding
 • Strukturer treningen din
 • Rutiner før en konkurranse, før en går inn i ringen
 • Håndtarget
 • Når er vi klare for å konkurrere?
 • Bjeffing/lyd i treningen
Praktisk trening, som foregikk i ridehallen:
 • Finne riktig posisjon i heelwork
 • Potetarget
 • Vi ble delt inn i fire grupper. Hver gruppe fikk en del av «I`m singing in the rain». Vi skulle lage en liten koreografi som hver gruppe skulle trene på, og framføre med de andre gruppene til slutt. Akkurat det syntes jeg var kjempemorsomt.
 • Trene to og to. Vi hadde skrevet opp alle øvelser og posisjoner som hundene våre kunne, med og/eller uten hjelp og lagt i en liten pose. Vi trakk tre lapper hver og så skulle vi trene på disse i rekkeføleg og eventuelt finne ut om vi trengte å linke dem sammen på en eller annen måte. Det er viktig å få flyt i øvelsene, slik at programmet blir fint å se på.
 • Avstandsarbeid.

Ebbie var god å jobbe med hele helga, men hun ble nok litt sliten den siste økta søndag. Det ble jeg også, men ryggen/bekkenet holdt begge dagene unntatt den siste timen. Det er jeg veldig glad for. Jeg er veldig glad for at hun var så flink til å ligge i buret sitt og slappe av, både når hun skulle ha pause, når jeg trengte en liten pause og når vi skulle gå gjennom neste øvelse.

Det var et kjempeflott og utbyttesrikt kurs, og jeg er full av pågangsmot og motivasjon til videre trening. Freestylegjengen er utrolig hyggelig, med bare blide og trivelige folk. Som seg hør og bør fikk vi diplom etter endt kurs. Juhuuu…. !!

GOD PÅSKE ØNSKES DERE ALLE!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.