Snart slutt på påska, og litt fs/htm – trening!

Nå er alle våre påskegjester reist og Arne og jeg er alene på hytta. Martine og David tok med seg Fanterampen hjem til Majorstua, så nå blir han byhund noen dager. 

Arne reiser hjem seint mandag kveld, mens jeg nok drøyer til onsdag morgen med å reise. Jeg ska bruke tirsdagen til å rydde bort påskepynt, vaske sengetøy osv og å vaske hytta. Det er veldig godt å ikke ha noen rundt seg når jeg skal gjøre det, synes jeg. 

Ellers blir det bare lufting i hagen og litt trening på Ebbie og Pia i dag. Ebbie har fått et kutt under en av tredeputene på bakbeinet, og jeg prøver å holde henne i ro. Jeg har stripset det og bandasjert såret, men jeg får se om vi må en tur til dyrlegen når vi kommer hjem. Såret er rent og pent, men det spriker litt. Derfor har jeg stripset så godt som bare det, og så får vi ta dagene til hjelp. 

Det snør på Solbu nå, men det er mildt og godt ute. Det drar seg allikevel mot vår, så det blir vel ikke de store snømengdene nå, tror jeg. 

Her er et par bilder av Rampen. Det første er fra turen vi hadde langfredag. Han har begynt å kunne sitte litt i ro på tur nå, faktisk. Det andre er når han slapper av etter turen. Det er kjempegodt å ligge på beina til Martine, synes han.

Det er blitt littegrann freestyle/heelwork trening denne påska, men kun korte økter og få repetisjoner på hvert moment. Det ser så mye ut når jeg skrev det ned nå, men det er ikke det altså. 

PIA:

 • bukke
 • bamse
 • snurre
 • «fot»
 • rundt
 • dekk, som også er Canis-cup lekse.
 • sitt v. holdt
 • rygge
 • åtte og
 • slalom

EBBIE:

 • Bukke, lenger i tid uten hjelp, og at jeg retter meg opp (dvs jeg fjerner hjelpen)
 • sitt og bamse på avstand
 • rygge lengre
 • rygge bak ryggen min
 • heel, fot på høgre side
 • mellom
 • rundt på kommando
 • snurr på kommando
 • poteløft på kommando
 • lengre strekker med åtte og slalom

I tillegg har Pia og Fant gått et spor hver, og vi har gått gode turer i skogen hver dag.

Jeg har også trent med Pia og Ebbie samtidig i freestyle, slik at vi har begynt treningen som heter 6 +. Det er egentlig ganske morsomt. Da kan vi jo kun gjøre de øvelsene som begge to kan, så her må jeg trene mye mere med Pia.

Jeg fikk melding fra Martine mandag formiddag, og hun forteller at de har gått/sprunget en tur på 7 km til Bygdøy. Der har Fant «jaktet» på både kanadagjess og et par ender. Etter en vask i dusjen, ligger han nå innpakket i teppe og slapper av mellom beina til Martine. Heldige Fanten min!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Snart slutt på påska, og litt fs/htm – trening!”

 1. Fanterampen liker seg i byen, kan det ha noe med duer å gjøre mon tro??
  Hilsen Birgitta

 2. Hehe… han har fast plass på benken ved vinduet og der sitter han og speider etter duene rundt på hustakene. Heldigvis hyler han ikke jakthylet sitt når han er inne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.