Tur og canis-cup trening.

Tur i Maridalen før jobb i dag, som vanlig. Fant gikk en snuse-alene-tur først, så fikk Pia og Ebbie en tur sammen etterpå. Jeg klarer ikke å gå med tre hunder samtidig som bruker fleksibånd, og det bruker jeg på tur nå. I båndtvangstida vil jeg at de skal få rørt litt på seg, og da er flexi-bånd greie å bruke, synes jeg.

Da jentene gikk tur, gikk vi forbi en skytebane, og der var det en som trente. Da det første skuddet gikk av, kvakk både Pia og Ebbie litt, men vi ruslet bare videre. Det ble skutt flere skudd og til slutt var det ingen reaksjon å spore hos dem. Det var jo bra. 

Torsdag kveld var vi fire stykker som møtte opp ved veterinærhøyskola i Oslo. Jeg hadde bare med meg Pia, de andre ventet hjemme. 

Jeg var nemlig så trøtt torsdag ettermiddag og jeg orket derfor ikke å ta med meg Ebbie og Fant. De skal jo trenes/luftes de også, hvis de blir med meg.

Pia var flink, synes jeg. Da jeg tok henne ut av bilen, var hun faktisk i treningsmodus og tok kontakt med meg med en gang. Dette til tross for at det var flere hunder på plassen. 

Hva Pia og jeg  trente på:

  • Kontakt
  • Lineføring, korte strekker
  • Sitt/bli
  • dekk/bli
  • stå/bli
Bare noen få repetisjoner på hver av momentene.
  • sitt/bli mens en person gikk like ved oss, på ca 1-2 meters avstand.
  • Ro når jeg satt og slappet av på sekken min. Hun la seg frivillig ned ved siden av meg, hun bjeffet ikke og var faktisk ganske avlappet i kroppen sin. Herlig!
  • Lek, både som belønning og som en egen øvelse. 
Pia trenger nemlig å bli flinkere til å leke: å holde bedre og å bli hardere i munnen sin. Hun slipper lekene sine litt for lett og «henger» litt for dårlig i. Jeg syntes vi fikk til to-tre gode lekeøkter og det er jeg glad for. 
  • Ellers måtte hun stå og vente mens jeg pratet med et par andre på treningen, og det klarte hun faktisk veldig fint. Hun stresset ikke, bjeffet ikke (kun ett par ganger) og hun maste ikke på meg. 
Jeg trente litt med Ebbie og Fant (Pia også, såklart) da jeg kom hjem, for de var heeeelt klare til litt trening. Stakkars dem, tenk at de måtte være alene to-tre timer (Arne var hjemme, da) littegrann en dag.
Jeg fant ut at jeg må trene enda mere med Pia utover nå, for hun har modnet den siste tiden. Hun er faktisk klar tll å trene mere enn det jeg har gjort med henne til nå. 
 
Ungene er trøtte og gode i kveld, og sover godt. 
 
Nå lader jeg opp til kurs med Ebbie til helga, vi skal på viderergåendekurs i Rally-lydighet. Nå lurer jeg på hvilke kurs Pia og jeg skal melde oss på. Bronsemerkekurs, kanskje?? Det blir nok ikke før til høsten. 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.