Fornøyd minus!

Rally-lydighet videregående kurs, Ebbie og meg, Lørenskog Hundeklubb – helgekurs fra kl 10 – ca kl 15.30 begge dagene.  Fant og Pia ble også med oss, for da fikk de ihvertfall en luftetur midt på dagen. Her var det nemlig ingen hjemme i dag. Arne har jobbehelg, og jobbet  fra kl 06.00 til kl 17.00, og det ble litt lenge for F. og P. å være alene syntes jeg. Jeg reiste ihvertfall tidlig, slik at alle hundene fikk lufta seg i en skog ved Lørenskog Hundeklubb.

Vi var ni stykk eiere, 8 voksne damer og en mann. og to flinke instruktører. Lørdagen var planen å lære oss eiere alle skiltene i klasse to, trene dem inn med hund, og deretter gå to baner, to ganger pr hund pr bane.

Vi fikk forklart alle skiltene, så tørrtrene vi dem uten hunder, deretter tok vi ut hundene og trente ett og ett skilt med dem. Dette synes Ebbie var helt all-right og hun jobbet veldig bra. Det ble mest goddis belønning nå, og i ettertid lurer jeg kanskje litt på om jeg heller skulle lekt mere med henne?

Vi ble delt inn i to grupper og jobbet med en bane hver. Vi briefet banen, slik at den «satt» hos oss tobeinte. Deretter gikk alle en bane hver, mens instruktøren så på og veiledet og kom med kommentarer etterpå. Ebbie klarte hele banen, men jeg merket at hun var dempet og treg under utførelsen av alle skiltene. Ebbie gjorde ingen feil, men hun var treeeeg. Hun har jo så mye sprut og fart i seg. Dette merket nok Ebbie, hun er jo utrolig vàr på meg og bare hvordan jeg puster. Den andre gangen vi skulle gå banen, gikk det helt galt. Hun var enda treeeeeegere og kom ikke etter meg når vi skulle gå til skiltene. Jeg stoppet opp og tenkte å avslutte og heller leke med henne i banen. Heldigvis hadde jeg en kjempeflink instruktør som mente akkurat det samme og som faktisk stoppet oss akkurat når jeg også hadde tenkt å stoppe. Vi lekte litt, tok to skilt, lekte litt igjen og gikk deretter ut av banen. Ebbie fikk hvile i bilen mens vi hadde en pause mellom bane en og to.

Bane to ble briefet av oss eiere først, før vi skulle gå med hundene. Da ekvipasjen før oss skulle gå, tok jeg Ebbie ut av bilen, og luftet henne godt. Jeg lekte med henne og belønnet bittesmå, enkle moment: sitt/bli, rygge litt, jeg lekte en-to-tre med henne (skal forklare hva det er en annen gang), og hun virket litt mere «på» nå. Banen gikk mye bedre, faktisk, men hun tullet ved ett par skilt. Hun forvekslet det litt med freestyle. og begynte å gå «mellom» og å bruke et skilt som target. Jeg lo litt av henne da. Etter dette, fullførte vi banen i god stil.

Før vi gikk siste banen, lekte jeg enda mere med henne og følte at hun var ivrig og glad, og gikk deretter rett inn og begynte på skiltene. Tida begynner når START skiltet passeres, og hva jeg gjør før den tid, blir ikke bedømt. Jeg startet ikke med henne i utgangsstilling, for da trekker hun paraleller til teknisk lydighet, noe hun ikke er så innmari glad i. Vi gikk faktisk hele banen uten feil (dvs. jeg gjorde en liten feil og hadde det vært konkurranse, hadde jeg repetert øvelsen. Noe som hadde gitt meg 3 poengs trekk). Ebbie var faktisk god å gå med og fulgte villig med på både kommandoer og håndtegn. Jeg oppmuntret henne mens vi gikk (det gjør jeg alltid) og gleden var stor, da vi gikk i mål. Vi gikk ikke denne banen flere ganger. Det gjelder å stoppe når det går som best, og jeg ønsker at Ebbie skal huske plassen, skiltene og rally`n som noe positivt, når vi kommer til plassen søndag.

Ellers er Ebbie veldig grei å ha med seg, som vanlig. Hun kunne slappe av (vel, vel…. hun prøvde seg stadig på å rygge…) sammen med meg ute sammen med de andre deltagerne og deres hunder. Det synes jeg er veldig koselig, nemlig.

I kveld skal jeg lese på  klasse 3 og elite øvelsene. Det har jeg fått i lekse å gjøre, slik at jeg har litt kjennskap til disse skiltene når vi skal trene på dem i morgen. Akkurat nå sover alle her hjemme, og jeg er også trøtt og sliten. Det er godt å sitte i sofaen etter en god treningsdag, synes jeg. 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Fornøyd minus!”

  1. Så bra at dere avsluttet med en bra runde! 😀 Søte snusken min, gleder meg til å ha henne for meg selv på onsdag ❤ Lykke til imorgen, kos dere med kurs! 🙂 Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.