Rally-trening!

Onsdag møtte jeg Birgitta og jentene hennes på Storøya. Vi luftet hundene litt, før vi trente Rally-Lydighet. Ebbie kan øvelsene godt, og i dag belønnet jeg henne ofte og mye. Jeg merket at når jeg startet på nye øvelser (det er et par skilt vi ikke har trent noe særlig på i klasse 3 og elite), gikk hun fra meg og ville ikke jobbe. Jeg har tenkt litt på dette, for slik gjør hun noen ganger. Jeg har funnet ut at når Ebbie starter innlæring av nye øvelser, og hun ikke helt skjønner hva jeg forventer av henne, viker hun fra meg. Det jeg må gjøre, er å bryte øvelsene ned i bittesmå ledd, belønne masse og ofte og fortelle henne at hun er på riktig vei. Hun trenger å bli veiledet mye og få selvtillit i øvelsene. Det var en viktig ting å oppdage, synes jeg. 

Pia startet også å trene på noen skilt i klasse 1 i dag. Hun har modnet den siste tida og kunne jammen meg gjennomføre både fire og fem skilt, med mye ros og belønning såklart. Jeg benytter meg mye av håndtarget når vi går en liten bane (tre-fire skilt) og roser mye. Det har jeg lov til i rally, og Pia lot seg villig lede. Vi har jo trent endel på de vanlige sitt, dekk og stå, og forflytninger ett skritt i hver retning og derfor gikk skiltene bra.

Det er veldig morsomt at Pia begynner å respondere på treningen, synes jeg. Hun har fått tid til å være ung, nysgjerrig, leken og å oppdage verden, men nå er tida inne til litt mere konstruktiv trening. Det skal bli morsomt!!

Ebbie skal også til kiropraktor nå. Hun halter på venstre frambein og hun har tydelig vondt i hoftene sine. Det er også en av grunnene til at hun ikke er så treningsvillig som før i vinter. Det er ikke morsomt å jobbe når kroppen ikke er helt i støtet! Det er ihvertfall godt å vite at det er noe som kan gjøre henne bedre. 

Fant er fortsatt hos bonusforeldrene sine, Martine og David, og nyter alenehundtilværelsen til fulle!!

 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Rally-trening!”

  1. Flinke jenter det 🙂 Bra du oppdaget det med snusken, så blir det litt enklere å lære henne de nye øvelsene 😉
    Haha pomsen altså. Han og Martine er litt av et radarpar!! Se så søt han er på bildet 🙂
    Blir bra for snusken å komme til Kristin igjen ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.