En god torsdag!

Torsdag var det Pia og Ebbie sin tur til å gå tur til hestene på Maridalen Bygdetun. Fant og jeg gikk en tur dit forrige uke og flinke gutten, la omtrent ikke merke til at hestene sto like foran han. Gjett om vi har trent på det, da. Det er veldig godt å se at trening hjelper, for slik utagering han hadde på hester før, har jeg sjelden vært borti. 

Pia ble litt forundret over disse store dyrene og prøvde et par ganger å springe vekk. Det kunne hun jo ikke pga. båndet som jeg holdt henne i. Jeg sto bare stille og ventet til hun hadde roet seg, og så fikk hun klapp og ros. Vi gikk ikke videre før hun var avslappet i kroppen og hun kunne stå rolig å se på dem. Det gikk ikke lang tid før hun aksepterte dem. Ebbie brydde seg ikke om dem i det hele tat. Hun er en voksen dame, må vite, og vet jo hva dette er.

Etter turen måtte de vente i bilen, mens jeg var på arbeid. Da jeg kom ut til bilen etter endt arbeidsdag, sov de søtt og godt, begge to. De er vandt til denne rutinen nå: lufting i hagen om morgenen, mat og litt avslapping eller enkel trening, deretter ut i bilen og så kjører vi dit vi skal gå på tur. Så blir det en times tur, før jeg skal på jobb og hundene venter og slapper av i bilen. Etter endt arbeidsdag bærer det hjem hvor de får et griseøre hver. Slik har jeg gjort det i mange år, de dagene jeg er på jobb. 

Vi gikk en kveldstur på Skytterkollen. Der er det innmari lenge siden jeg har gått. Vi gikk der mange ganger i uka da Marko levde, men nå blir det turer i Maridalen istedet, for jobben er jo like ved. Det har regnet skikkelig mye den siste tida, og stien vi gikk på, var vel nesten som en liten elv å regne. En times kveldtur i skogen, var ihvertfall deilig. 

Fredag skal jeg hente Fantemann, og det gleder jeg meg til. Han har hatt noen avslappende og gode dager sammen med Martine og David, som vanlig. Turer, trening, soving og massssse kos. Han er heldig, gutten vår!! Her koser han seg sammen med Martine. Han skal aller helst ligge oppå henne hele tida, og kose seg!!


Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “En god torsdag!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.