Spor og feltsøk!

Søndag slappet vi av på formiddagen sammen med Mie, som var på Solbu sammen med meg denne helga. Hun reiste litt utpå dagen, og like etterpå kom Inger og Isa, og vi reiste inn til Ljøtelende for å gå spor og å trene feltsøk. 

Inger og jeg koste oss med te, pepsi max og skravling mellom «slaga». Kjempekos!!

Fant gikk et veldig bra spor. Jeg holdt han godt igjen i lina, og passet på at han ikke fikk så store utslag. Det har jeg gjort de siste gangene, og nå ser jeg at det hjelper. Pia gikk et ganske dårlig spor i starten, men det var nok min feil. Det var et kort spor, med tre vinkler, og midt i sporet kunne hun lukte kattematen som jeg hadde lagt ut i sporslutt. Hun peip og ville helst gå «beinste», men jeg sto bare stille og ventet. Hun skal ikke få hjelp av meg når hun er frustrert og piper, for da kan det bli løsningen for henne seinere. Når hun sluttet med pipingen sin, tok jeg et skritt fram, og da løsnet det plutselig. Den siste delen av sporet gikk hun superfint. Kattematen gikk ned på høykant og jeg lekte også med henne i sporslutt. Hun begynner å bli flink til å komme tilbake til meg med lekene sine og hun holder også litt bedre igjen, når vi leker draleken. Jeg vil gjerne ha et bedre grep hos henne, slik som Ebbie har, og det jobber jeg mye med nå. 

Ebbie fikk flere feltsøk. Jeg tråkket opp et lite område og la ut to leker. Nå nøler hun ikke når hun kommer inn med den første og jeg sender henne ut for å hente en til. Jeg har også begynt å variere hvilke leker jeg legger ut, slik at hun skal lære seg at det kan være mye rart som mor legger ut til henne. Neste gang vi skal trene, skal jeg legge ut noe helt annet, kanskje en kjøkkengjenstand. Jeg skal ført trene litt apportering av denne gjenstanden inne, slik at jeg vet at hun kan apportere den. Ebbie elsker feltsøk for vi leker masse både under og etter søkene. Hun gnistrer i øynene og er spent som en fjær i kroppen.

Etter at Inger og Isa reiste, gikk jeg en liten kveldstur i Ljøtelende. Fant responderer mye bedre på innkalling nå, og spiste elgkarbonade (utgått dato, men like fin. Vi kaster altfor mye brukbar mat) med stor glede og iver. 

Dessverre begynte Ebbie å halte på en framfot igjen. Jeg så det når hun sto opp, etter å ha sovet litt på kvelden. Jeg ser at hun er bedre nå, men jeg får passe på litt framover. Hun skal til Kristin Halle (kiropraktor) mandag om ei uke, og det pleier å hjelpe henne veldig. 

ELLERS SPONSER HILDES HUNDEKURS LANDSLAGET I KREATIV LYDIGHET (freestyle og heelwork to music) SIN REISE TIL VM I ØSTERRIKE. DET ER TRE DELTAGERE SOM SKAL DELTA FRA NORGE I ÅR, SÅ NÅ SKJER DET MYE MED DENNE HERLIGE HUNDESPORTEN. 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.