Rundering med Pia`s søsken + +

Denne lørdagen hadde Berit invitert «valpene» til Ebbie/søsknene til Pia til en aktivitetsdag. Søndag skulle vi til Sverige for å gjennomføre en mentaltest.

Lørdag møtte fem kullsøsken opp, pluss Ebbie, Larson og Luna. Korthårer alle sammen – en flott gjeng. Vi trente rundering, spiste kake og koste oss hele dagen. Den startet forøvrig med kulde og snø/regn/litt hagl, men utover dagen klarnet det opp, og sola tittet faktisk såvidt fram. Berit loset oss gjennom runderingsøypa to ganger, selv fikk hun kun gått en gang med sine to jenter.

Dette er Tempo, en av Pia`s brødre. Han bor i Finland og er blitt en flott kar.

Her er bilde av Pia`s søster Viva. Hun er sammen med sin «storesøster», den blå Luna!

Ebbie hadde ikke gått rundering på to år, og var derfor litt rusten. Jeg var tydeligvis enda mere rusten og klarte første økt å forvirre henne og ikke å veilede henne. Når jeg sa «søk» for å be henne springe ut til figuranten, begynte hun såklart å snuse og lete etter noe som jeg ba henne om å finne. I tillegg trodde jeg at det gikk bra at figurantene startet ganske langt fra henne, noe det tydeligvis ikke gjorde.

Etter at jeg hadde gått i tenkeboksen i pausa, startet figurantene litt nærmere i andre økt. Jeg snudde meg bare mot figurantene da vi startet på midlinja og tok ett skritt fram. Ebbie visste hva hun skulle gjøre hun, og forsvant rett ut til første figuranten. Ut i full fres til både høgre og venstre, ganske nærme meg på midtlinja og goddisen gikk ned på høykant. Kjempemorsomt! Jeg hadde flotte figuranter fra Finland!

Pia hadde aldri gått rundering før, men hun skjønte fort tegninga. Det gjorde alle kullsøsknene hennes, forresten. De aller fleste var nybegynnere, eller de hadde bare gått to-tre ganger før. Tempo var litt mere dreven, for han ble trent i spesialsøk (?)i Finland. Her er det Sven Olav som er figurant, og han klarte jobben med glans.

Pia skjønte ganske fort hva runderingen gikk ut på. Jeg hadde flinke figuranter som belønnet og forflyttet seg akkurat slik de skulle og Berit gikk bak og kom med gode tips hele tida. Pia fikk også to økter. Hun greide å springe ut til begge figurantene, selv om avstanden til dem, ble ganske stor.

Ellers koste vi oss med kaffe og kake utover dagen, før vi slitne og fornøyde vendte nesa hjem.

Søndagen ble tilbragt i Sverige sammen med de samme hundene og menneskene. «Valpene» skulle gjennomføre en mentaltest og vi skulle møte kl. 07.30. Det betydde at jeg måtte reise kl. 05.00 og klokka ringte derfor kl. 04.00. Det var igrunnen ganske tidlig, synes jeg, men det gikk over all forventning.

Innlegg om dette kommer om litt!

Bildene er tatt av Hilde S. Løken og meg selv.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Rundering med Pia`s søsken + +”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.