Hjemme igjen!

Lørdagens konkurranser ble ingen suksess, akkurat. Jeg brøyt etter bare noen få skilt. Ebbie var så dempete at hun gikk med halen mellom beina, hun prøvde å rømme ut av ringen og hun la seg på alle mine «sitt-kommandoer». Jeg hadde lekt henne opp og hun virket ganske «med», men det var hun altså ikke. Stakkars, det var vondt å se henne. Jeg lot henne få slippe å konkurrere den andre konken lørdag ettermiddag, også. 

Vi hadde en liten hytte for oss selv og Pia og Ebbie var veldig greie å ha med seg. Folk og hunder gikk forbi verandaen og de var stort sett helt rolige og bare sto og fulgte med. Det var en stor, inngjerdet veranda rundt nesten hele hytta og det var godt å bare slippe hundene ut der. 

Lørdag kveld hadde vi en leke/treningsøkt og både jentene og koste oss. Jeg tok med meg goddis og ei leike, og så gikk vi ut på jordet hvor vi trente på noen lydighetsmoment og litt htm/freestyle. Med en gang jeg fikk Ebbie inn i en lydighetsposisjon (feks fri ved fot) falt hun helt ut igjen. Når vi trente freestyle og posisjoner i heelwork, var hun helt med! Så, inntil videre blir det ikke flere rally-konkurranser på Ebbie. Ihvertfall ikke før hun får en helt annen følelse og innstilling til lydighetstrening. Søndag reiste vi ganske tidlig fra Bø og Fanterampen var kjempglad da vi kom hjem. 

Nå skal vi gjøre det som Ebbie synes er aller mest morsomt, nemlig kreativ lydighet og søk, og så skal vi trene litt spor m. pinner. 

For å trene og å ha det morsomt, det klarer vi – Ebbie og jeg!! 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Hjemme igjen!”

  1. Flinke er dere! Som vi snakket om er det viktig å gjøre det som gjør oss glade.
    Gleder meg til å se freestyle med dere jeg! Spent på hvilken sang du velger.

    Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.