«Førerkort på Hund» og lappekurs på Låplassen!!

Tirsdag og torsdag forrige uke, deltok jeg og 5 andre på HMT kurs, eller som vi i Norge, kaller Førerkort på Hund.

Jeg er nå blitt sertifisert kursholder og testleder/dommer  Du kan lese mer om det HER. Dette er et kurs/en test som allerede finnes i USA, Sverige, England, Australia, Japan, Ungarn, Danmark, Canada, Finland og nå også i Norge.

Torsdag kveld reiste mine tre fir-beinte og jeg til Solbu. Jeg skulle holde kurs for en suuuuuuper gjeng lapphunder og eiere på Låplassen lørdag og søndag. De hadde selv fortalt hva de ønsket å trene på, og vi gikk bla gjennom passeringstrening. Vi trente på forskjellige moment på Låplassen og pratet litt teori vedr. dette, før vi vandret med freidig mot opp i Nes. Vi ble en flott gjeng og alle klarte seg veldig fint. Det ble dessverre ikke så veldig store utfordinger, men en fin tur – ja, det ble det .

Vi trente på starten av apporteringen.  Vi fant leker som hundene skulle leke med og springe etter og bære når vi kastet dem, vi jobbet litt med avstandskommandering og vi trente inn rally-skilt og gikk en liten bane.

Det er ingen sak å holde kurs for slik en flott gjeng. De var engasjerte, motiverte, lattermilde og de jobbet på hele helga. Det var noen slitne hunder som avsluttet kurset søndag. Jeg håper at jeg ser dem igjen, alle sammen, for makan til flott gjeng å holde kurs for, skal en jammen meg lete lenge etter.

Dette er en av deltagerne. Prins, en ni mnd gammel flott og flink lappegutt, som jeg virkelig forelsket meg i.

Her er en litt sliten gjeng søndag ettermiddag.

Inger Synøve og Nallemann!! De er bare såååå flinke til å gå rally-baner!!

TUUUSEN TAKK TIL ALLE FLOTTE,  SNILLE, LÆREVILLIGE FIR-BEINTE OG EIERE. JEG HÅPER INDERLIG AT VI SEES IGJEN EN ANNEN GANG.  

 Bildene er tatt av meg + at jeg har stjålet mange fra Nalle og Nøves blogg.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “«Førerkort på Hund» og lappekurs på Låplassen!!”

 1. Fortuna jenter… Haha, det hører jeg oppi hodet mitt hver gang jeg går/kjører forbi Fortuna. Det sa noen til Julia og meg når vi var på hallingmarken for maaange år siden… 😛 Det kommer jeg aldri til å glemme! 😛

  Skjønner at dere har kost dere i helgen 😀 Snusken og jeg blir med på et kurs på Låplassen snart 😀 ❤ Kjakji ❤

 2. Takk for topp undervisning og herlig motiverende tone på kurset Hilde!!! Like bra som alltid var det, også var det jo så godt å se deg igjen vettu:o)

  Klem

 3. Ser ut som en herlig gjeng! Så flott å kunne være på Låplassen.
  God helg til deg og dine!

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.