Den som gir seg, har tapt!!

Dere som har fulgt med litt her inne i bloggen, vet at Ebbie og jeg har trent jevnt og trutt de siste årene. Ebbie har utrolig mye inne, både av LP-øvelser, rally og heelwork. Problemet er at hun detter fullstendig ut i konkurranser og at hun får en eller annen sperre hver gang jeg krever noe av henne og når hun må prestere.  Jeg har latt henne få litt konk. pause nå, og jeg har derfor ikke deltatt på de konkurransene som jeg hadde plottet inn nå i juni. Jeg er litt lei meg for det,  for jeg vet jo at hun kan.

Jeg har slik jeg ser det, to valg: 

  1. Gi meg med konkurranser og bare trene for at vi skal ha det morsomt, Ebbie trenger den mentale treningen og jeg elsker jo å jobbe med henne.
  2. eller fortsette å jobbe på, ikke gi meg, melde meg på flere konkurranser for at Ebbie og jeg skal få mere erfaring i ringen og ha troen på at vi skal klare å komme oss opp en klasse i en eller annen hundesport.

Akkurat nå går jeg for det siste, for «den som gir seg har tapt», og å tape er det verste jeg vet. Jeg har derfor satt opp en treningsplan, jeg har tanker om belønning og jeg har tenkt ut hvordan jeg skal legge opp treningen med henne. Det samme har jeg gjort med Pia, for jeg håper jo at hun og jeg også skal klare å komme oss ut i ringen en dag. En liten pep-talk med Birgitta mandag kveld, gjorde også godt.

Etter en liten down-periode har jeg nå fått litt mere pågangsmot, kjenner jeg. Sommeren skal brukes til kos, turer, spor og feltsøk (for det er noe av det morsomste Ebbie vet) + grunnleggende moment-trening og masse lek med hundene. Pia er påmeldt et kurs i konkurranse- lydighet i slutten av august og jeg har lyst til at vi skal ha noen grunnleggende moment inne til da.

DEILIGE MARIDALEN. DET ER SÅ MANGE FLOTTE TURER OG STEDER Å KOSE SEG PÅ!

Fanterampen er ikke glemt, nei. Vi skal også trene på det som jentene trener på +  at jeg har funnet fram grunnferdighetsskjemaet til han, også.

Forrige uka var han hos Martine, for Ebbie var på siste uka i løpetida si. Det ble noen løpeturer i Frognerparken og han er superflink på disse turene. Han bryr seg ikke om syklister, unger, andre hunder og mennesker og det må jo være et bevis på at trening hjelper.

Han synes nok det var deilig å komme hjem igjen lørdag, for etter en god tur og litt trening, slokna han i sofaen!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Den som gir seg, har tapt!!”

  1. Pomsen er jo sååå god der han ligger krøllet sammen i sofaen 😀 ❤ Jeg smelter helt! Også er han så god når han vil ha kos, og det er jo Pia også egentlig, lille raringen. Ebbie er god på kosene sine og lydene, elsker å kose med jenta mi ❤

    Lykke til i ringen med jentene, stå på 😀 😀 😀

    Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.