Sommer- og feriemodus!


Tja, hva skjer med meg og mine om dagen? Vi er ikke så aktive på treningsfronten for tida, det blir mest turer på alle mann. Vi trener  litt allikevel, men jeg er ikke så  flink til å planlegge hver økt for hver av hundene, som jeg vanligvis pleier å være. Det blir derfor trening på forskjellige freestyletriks, utgangsstilling, litt lineføring, Ebbie og jeg trener på heelworkposisjoner og jeg tenker på heelwork nummeret vårt og Ebbie og jeg tar noen dansetrinn sammen.

Ellers nyter jeg rolige dager og tenker på å hente krefter til en travel høst. Nå sitter jeg inne i kjellerstua på Solbu og nyter de siste solstrålene. Jeg har døra oppe og sitter og ser på vannet som bølger lett og som blinker i sola. Jeg har hatt ei super helg sammen med tvillingsøster Mie her oppe. Vi har skravla, ledd, gått turer, kost oss med rødvin, spist god mat (tror jeg, da) og hatt den årlige shoppingturen til Rødberg (det går fint ann). Mie reiste hjem i dag, mens jeg blir en eller to dager til. DET er vel ingen overraskelse, antageligvis.

Søndagens tur gikk fra hytta i retning Nes, litt på veien men mest langs bekken som går fra Buvatn til Synstevatn. Det var faktisk litt varmt i været, men ikke for varmt, akkurat passe for meg som ikke er glad i å røre meg når det er for varmt. Fant er i storslag om dagen. Han spiser tørrforet sitt, lar Pia innynde seg med å småbite seg i snuta og er treningsvillig som bare det (i hagen for det meste, men også litt ute på tur). Det liker jeg veldig godt. Han vokter som vanlig, men jeg ser at han føler seg vel og at han er glad og fornøyd.

JEG VIL TRENE, MAMMA!! JEG VIL IHVERTFALL HA EN GODDIS – NÅÅÅÅ!!

Ellers er Fant og Pia et radarpar. Pia ser opp til storebror Fant og hun har et utrolig godt språk. Er de to ute sammen, må det bjeffes på alt som rører seg, de graver i samme hull etter mus og de springer sammen etter småfuglene som tripper rundt i gresset. Fant vokter på pinnene sine, men Pia har gjennomskuet han og vet at det er mere lyd enn det er alvor. De leker derfor gjerne sammen og det ender som oftest med at Pia stikker av med Fant sine pinner, sko, leker osv.

Ellers har Ebbie tatt på seg oppgava med ta vare på alle som er på Solbu og å passe på at de sover godt om natta. Hun ligger derfor på rommet deres,  godt plassert i senga deres.Tung som bly, og umulig å få flyttet på. Der ligger hun til neste morgen, først da kommer hun inn til meg og de andre to gullungene mine. Hun hjelper oss også med å våkne, og da tar hun den lange flotte snuta si, under ansiktet vårt og løfter det gjentatte ganger opp, helt til jeg begynner å le av henne. Da er hun på en måte ferdig med «jobben» sin.

Ebbie passer også på at ingen går seg bort når vi er ute på tur, og hun går alltid sammen med den som er sist i rekka. Det ligger vel til collien, men Ebbie er veldig bevisst på dette og også på at hun skal hjelpe dem som trenger det. Hun er min «lille hjelper», hun, ingen slår Ebbie når det gjelder det.

Her kommer noen biler fra de siste dagene, med hilsen meg og mine tre små!!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

7 kommentarer om “Sommer- og feriemodus!”

  1. Åhh, så koselig å høre om hvordan dere har det der oppe 🙂
    Håper dere får flere fine dager, det haster vel ikke så fælt med å komme heim på ei stund 😉

  2. Som dere har kost dere! Kult bilde av pomsen som maser, og luringen pia er kul, og søte snusken min som passer på alle 😀 ❤ Kjakji

  3. Så koselig med en liten rapport fra dere. Herlig p lese om samspill og små vaner som hundene har. Ebbie tar liksom vare på alle hun da, både natt og dag. Kos dere masse nå Hilde, enig med Nøve, bli nå litt til:o)

  4. Takk, alle sammen! Vi koser oss som bare det, og vi reiser nok ikke til Jar igjen før onsdag. Da regner jeg med å bli hjemme noen dager (!!) før jeg reiser hit opp igjen.

    Kos dere alle sammen og nyt sommeren – enten dere er på jobb eller nyter noen gode fridager.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.