Slik går no dagan…..

Liten bloggelyst om dagen, men jeg kjeder meg ikke – det gjør jeg egentlig aldri. Denne sommeren veksler jeg mellom Solbu, så er jeg litt hjemme igjen, litt på jobb, litt på tur, det blir litt trening – egentlig litt av alt, men det fyller ihvertfall dagene mine. Jeg skal ha ei uke på Solbu i august, før det bærer løs med høstens planer. Jeg lader opp så godt jeg kan, for høsten blir en travel tid. Det er slik jeg har planlagt det, og jeg har bare trivelige planer.

Fant har vært på Solbu noen dager sammen med Martine og David og kost seg utrolig mye. Det ble turer, grilling, båttur, avslapping, massse kos og en runderingsøkt. Han runderte etter Martine og spiste goddisen som hun ga han som belønning. Han er nok blitt mere voksen i hodet sitt, rampen vår, for når han klarer å velge bort fugler til fordel for Martine og goddis – ja da, har det skjedd noe med han. Fant kommer også og setter seg frivillig ved siden av oss når vi slapper av på tur, og det er noe som har kommet de siste mnd. Martine forteller at han også er flink til å komme på innkalling når de er ute på tur sammen, og det er kjempebra.

Jeg passer også Romsais og Apollo denne uka, for Karoline er i Stavanger med søsknene sine og David. Det er kjempekos at de er sammen noen dager, synes jeg. Torsdag gikk de til Prekestolen i et fantastisk vær. Det var antageligvis sommerens flotteste dag. De reiste heldigvis tidlig på morgenen, for da de gikk på vei ned fra Prekestolen, møtte de køer av mennesker som skulle opp.

Andreas på Prekestolen!

For øyeblikket er jeg med som observatør på et online konk. lydighetskurs v/ Klickerklok, og det gir meg nye treningstips og også inspirasjon. Jeg er også deltager på noe vi kaller «triks challenge». Hundene skal trene inn to triks hver innen 26 august, og vise hvor langt de da er kommet  (en liten videosnutt av mine tre). Fant og Ebbie skal trene inn «rygge baklengs rundt meg». De skal også trene på å gå med poteløft mellom beina mine, og løfte samme bein som meg. Vi skal liksom marsjere i takt, da.

Pia skal trene på å «sitte bamse», for det synes hun er innmari vanskelig. Hun har store problemer med å finne det punktet hvor hun sitter stødig Hun skal også trene inn 3-4 poteløft når hun sitter foran meg. Jeg synes det er morsomt å ha et mål å trene mot, samtidig som det er litt «ufarlig» og bare morsomt!!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Søndag skal Pia (og litt Ebbie, kanskje) delta på et trix-kurs hos Katuranus Hundeskole på Moss. Det er Anniken Jensen som blir vår instruktør. Deltageravgiften går til landslaget i kreativ lydighet, og fordi jeg synes det er viktig å støtte opp om dem, meldte jeg Pia og meg på. Pia trenger også å lære seg konsentrasjon sammen med andre hunder, derfor blir dette «to-fluer-i-en-smekk», på en måte. Fant blir hjemme, regner jeg med. Han skal få en god tur før vi reiser og kos og litt trening når vi kommer hjem igjen.

Lørdag regner det, men det er god temperatur. Jeg skal en tur ut med mine om litt og så skal jeg bake kake til søndagens kurs. Jeg regner med at det blir en flott dag, sammen med andre freestyle-entusiaster.

GRATULERER SÅÅÅÅ MASSE MED DAGEN LØRDAG, KAROLINE! VI ER KJEMPEGLADE I DEG, ALLE SAMMEN!! 

Karoline nyter en fantastisk utsikt!!

GOD HELG!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Slik går no dagan…..”

 1. Tusen takk mamma 🙂 Kjempe glad i dere også! Her skinner solen, og pappa og andreas har sammen klart å oppdrive sukkerS til meg, selv på en lørdag når de ikke lager det… 🙂
  Takk for fuglepass! 🙂
  Kos dere med kurs!! Skal du lage vaniljekake? kjakji

 2. Så fint at dere har fått sol i dag. Da håper jeg at sukker S`n kommer i hus til deg. 🙂

  Jeg skal nok lage sjokoladekake, tenker jeg, uten egg. Vaniljekake skal jeg lage en annen dag, nam…nam…!!
  Det er bare koselig å passe dine små, jenta mi. De krever liksom ikke så mye,de.

  Kos deg videre, kjakji frå alle her heime!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.