Trix-kurs med jentene!

Søndag hadde jeg meldt Pia på et trix-kurs hos Katuranus Hundeskole, v/Anniken Jensen. Jeg tok med Ebbie også, mens Fanterampen ble hjemme. Jeg reiste ved 10 tida og var ikke hjemme før nesten klokka halv ni på kvelden. Det ble en flott dag! Arne var hjemme et par timer etter at jeg reiste før han reiste på arbeid, og kom hjem noen timer før meg. Det ble derfor ikke så mange timene som Fant måtte være alene hjemme, heldigvis.

Ebbie og Pia er så lette å ha med seg. De bråker ikke i burene sine når de må vente litt. Pia gjorde det forresten noen få ganger, men da la jeg bare et teppe over buret slik at hun ikke fikk sett ut. De var ikke nevneverdig interessert i de andre hundene og klarte fint å jobbe på et nytt sted. Dvs. Pia var litt mere dempet enn til vanlig, og syntes ikke at goddisene jeg hadde med, var så innmari gode (kjøttkaker, pølser, svinefilet) og lekte heller dårlig. Det er nok fordi hun trenger mere trening på nye steder og derfor tok jeg ikke det så tungt. Det blir nok bedre etterhvert.

Ebbie var veldig flink og ivrig og hadde bare en gang da hun gikk ifra meg og ikke hadde lyst til å trene mere. Heldigvis sto Anniken og så på at vi trente da, og jeg fikk gode råd av henne.

Noen av det jeg tar med meg fra treningen denne dagen, er:

  • sette klare kriterier, slik at det blir  tydelig for hundene hva jeg forventer av dem. Holde kriteriene!!!
  • gjøre øvelsene morsommere når hundene kan dem. Dette gjelder særlig Ebbie, Terper jeg på øvelser hun kan og jeg ikke går videre, går hun bare.
  • utvikle øvelsene fortere. Jeg står altfor lenge på hvert kriterie.
  • våge å feile hundene.
  • Stol på hundene, de ER kjempeflinke.
  • korte økter (feks. 5 repetisjoner, liten pause, 5 repetisjoner – deretter en lengre pause i bilen, feks).

Jeg la merke til at når jeg var flink til å stoppe treningen litt før (altså ikke så mange repetisjoner), begynte Pia å bjeffe fordi hun ville trene mere. Selv om jeg ikke vil ha bjeffing i treningen min, synes jeg det var fint at hun fortalte meg at hun ville jobbe mer og at hun synes at trening er gøy! Jeg belønnet henne for ro i bjeffingen, med at vi startet å trene på neste økt.

Det rare er at dette er ting jeg forteller andre på kurs, men så gjør jeg det altså ikke selv. Det er derfor innmari lurt å få andre til å se på når vi trener, slik at vi kan få nyttig informasjon vedr. egen trening.

Litt mat hører med. Anniken tente grillen og serverte grillmat, salat og annet tilbehør. Det var godt med en lengre pause, for det tar på å konsentrere seg og å trene noen timer. Sjokoladekaka jeg hadde bakt, ble nesten spist opp, også. Det var bra! Jeg ser at Vivi har gjemt seg her……!!

Det ble ihvertfall en super dag, og Fant var kjempeglad da «søsknene» hans kom hjem utpå kvelden. Det var forresten gjensidig og alle sprang etterhverandre og lekte og koste seg.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Trix-kurs med jentene!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.