Kreativ trening på Storøya!

Lenge siden sist jeg skrev i bloggen, ser jeg. Jeg nyter disse deilige sommerdagene vi har nå, og jeg er vel en av få som ikke synes at været spiller noen stor rolle. Jeg er ikke glad i varmen, og regn gjør meg stort sett ingenting. Jeg må vel innrømme at jeg noen ganger innimellom skulle ønske at det ikke hadde regnet fullt så mye, men temperaturen vi har nå, synes jeg er akkurat passe.

Jeg tar meg noen lange formiddager hjemme, deretter blir det tur på alle små, før jeg ender opp med å jobbe på kontoret noen timer. Det blir gjerne en tur til før hundene og jeg reiser hjem og jeg er derfor ikke hjemme før ved 18.00 tida. Det betyr sein middag og sofaen etter det.

Lørdag hadde vi trening på Storøya. Vi ble 12 hunder fordelt på 6 eiere, og BIrgitta satte opp ringbånd. Jeg hadde bare med meg Ebbie og Pia, Fant ventet hjemme. Hundene og jeg hadde gått tur i Maridalen før vi reiste til Storøya, så Fant hadde gått en lang og fin tur. Det var så varmt, derfor lot jeg han være hjemme istedetfor å vente i bilen.

Pia er i skikkelig bråkelune om dagen, og hun bjeffer utrolig mye. Det gjør hun når andre hunder leker (og hun må se på), når andre hunder trener, når hun må sitte litt i ro og ellers når hun synes at ting går altfor tregt. Hun hadde en liknende periode da hun var yngre, men så ga det seg for en stund. Nå er hun i gang igjen  😉  Jeg regner med at det er en «spøkelsesalder» som rir henne litt, og at bjeffingen minker når hun får litt tid på seg. Bildet er tatt av Camilla F.

Vi trente mest på freestyle/heelwork posisjoner og jentene var flinke, synes jeg. Birgitta kommanderte forresten Ebbie og meg i «fri v. fot» og «stå under marsj», og det gikk egentlig veldig bra. Ebbie henger litt og demper litt innimellom, derfor belønnet jeg henne mens øvelsene pågikk.

Pia fikk leke litt med Camilla sine tre flotte sheepdogs etter at treningen var ferdig, men la seg ned for å slappe av etter en liten stund. Hun var temmelig sliten etter tur i Maridalen, trening med andre hunder og til lslutt litt lek.

Her er Teddy, en fin og god gutt.

Vi tok forresten en fellesdekk tilslutt. Jeg belønnet Pia noen ganger innimellom og jeg gikk ikke så veldig langt fra henne.  Ebbie var heldig, fordi når Pia fikk belønning, måtte hun også få. De lå jo ved siden av hverandre, og jeg kunne  ikke gi bare til en av dem.

Arne hadde kommet hjem fra arbeid før jentene og jeg kom hjem igjen og Fant hadde derfor ikke vært så lenge alene hjemme. Jeg tror egentlig ikke at han synes det er så gæli å være hjemme uten oss, for han er så avslappet og rolig i kroppen sin når vi kommer hjem. Den roen han har i kroppen da, «bærer» han med seg resten av kvelden. Det er nok bare jeg som får litt dårlig samvittighet, vil jeg trro.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.