Treningsutfordring og ukesmål!

Dette sto i bloggen til Anja, og jeg måtte bare melde meg på. «Bombe».

Min tanke bak dette er å inspirere andre til å sette seg mål i treningen og kanskje man kan få litt inspirasjon og tips underveis?

Reglene er som følger:

  • Sett opp konkrete mål for det du har tenkt å jobbe med denne uken.
  • Fortell hvordan det har gått siden sist (gjelder ikke denne første gangen, men fra neste mandag). Bruk gjerne bilder film og ev. før/etter.
  • Skriv gjerne litt om eventuelle utfordringer og endringer du måtte gjøre og om det gikk fortere eller saktere enn forventet.
  • Legg igjen en link nederst i dette innlegget.
  • Link til dette innlegget i bloggen din, så andre også kan finne frem til utfordringen.

SÅ, da har jeg hengt meg på, og jeg har disse målene med denne ukas trening:

Klar, ferdig – TREN!!!

EBBIE´S MÅL:

  • Vi trener på å rygge rundt meg  uten hjelp av kompostgrinder. Jeg bruker kompostgrinder som jeg setter i en ring og så står Ebbie og jeg inne i ringen. Ebbie har derfor ingen mulighet til  å feile og vi er kommet godt i gang med denne øvelsen nå. Målet denne uke: Ebbie skal kunne rygge en runde rundt meg, uten grind, men med hjelp av hånda mi. Kommando: «rygge rundt».
  • Ebbie skal rygge 5-7 meter fra meg, snurre og deretter komme tilbake til meg og sirkle en gang rundt meg. Ebbie kan rygge, derfor blir det snurr på avstand som er den store jobben. Hvordan vi skal trene inn dette: 1) Jeg begynner med å trene snurr (vi har den på kommando) nærme meg, jobber deretter med å øke avstanden litt etter litt, ser hvor fort jeg kan øke avstanden. 2) Trene siste del for seg. Jeg setter henne fra meg, går deretter 1 meter fra henne, kaller henne inn  og inn i en runde rundt meg. Jeg øker deretter avstanden, slik at jeg tilslutt kan gå 5-7 meter fra henne, kalle henne inn og be henne sirkle en gang rundt meg. Tilslutt setter jeg disse to momentene sammen.

PIA´S MÅL:

  • Poteløft kun med beina som signal/kommano. Jeg settter selvsagt på kommando (pote, labb) når hun løfter beina sine. Jeg begynte med å belønne at Pia løfta potene sine når jeg løfta hendene mine, når jeg sto foran henne. Nå har jeg begynt å løfte beina samtidig med hendene mine, slik at det er blitt en kommando. Denne uka skal jeg få bort hendene mine, slik at det bare er føttene mine som blir Pia`s kommando for å løfte potene sine.
  • Gå slalom mellom beina mine, når jeg går bakover. Pia kan gå flere skritt slalom sammen med meg når vi går framover. Øvelsen begynner å sitte på kommando også. Nå må vi utfordre litt, og derfor gjør vi en liten «vri» på øvelsen og gjør den litt vanskeligere.
  • I tillegg skal vi trene på utholdenhet i å sitte bamse, og jeg skal også sette på kommando. 

Fanterampen får ikke noe mål denne uka, for han skal til Martine og David tirsdag etter at han har klippet seg. Heldige Pomsen, han har det så goddt hos dem.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

3 kommentarer om “Treningsutfordring og ukesmål!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.