«Hårete» mål, en liten oppdatering!

Ja, det er ganske høye treningsmål jeg har satt for Ebbie og Pia denne uka, men det synes jeg bare er morsomt.

Pomsemann er hos Martine og David på Majorstua, og han kan ikke ha det bedre!! Det er med litt vemod jeg erkjenner det, merker jeg. Fant fortjener det aller beste og akkurat nå, er det sammen med Martine. uten Pia og Ebbie, vokting og mye annet som skjer rundt han her hjemme. Hjetebarnet mitt!!

Mandag kveld ble jeg med på Anja`s treningsutfordring og jeg la treningsmål for Ebbie og Pia denne uka. Målene mine, kan du lese i i innlegget før dette. Tirsdag var jeg dessverre ikke i form, jeg hadde et «hode» som ikke var så godt og at jeg i tillegg spiste noe jeg ikke tålte, gjorde ikke kroppen bedre. Det ble derfor ingen trening tirsdag.

I kveld, onsdag, er  jeg derimot i bedre form, og jeg har trent på målene hundene og jeg har. Slik gikk det med treningen i kveld.

EBBIE:

  • RYGGE RUNDT MEG, UTEN ANNEN HJELP ENN HÅNDTARGET: jeg satte opp kompostbingen og Ebbie gikk sammen med meg inn og hun var glad og fornøyd. Plutselig skjønte hun ikke hva oppgava hennes var, og da falt hun helt ut, stakkars. Det er jo helt likt henne, dette.  Får hun ikke bekreftelse med en gang på at hun gjør det som forventes av henne, blir hun kjempelei seg og vil bare gå sin vei. Jeg prøvde med mere hjelp og bedre belønning, men det hjalp ikke. Ebbie satt seg ned hele tida, med halen mellom beina og ørene helt inntil hodet sitt. Vesle vennen, tilslutt ga jeg opp. I stedet for, ba jeg henne rygge fra meg, for det kan hun godt, og så fikk jeg belønnet det. Da blomstret hun opp og jeg fikk henne inn i treningsmodus igjen. Vi avsluttet øvelsen der.
  • RYGGE FRA MEG 5-7 m, SNURRE OG DERETTER KOMME INN TIL MEG OG GÅ RUNDT MEG EN ( ELLER TO) GANGER: Jeg trente på at  Ebbie skulle snurre nærme meg, deretter gikk jeg lengre og lengre fra henne (kun noen få skritt for hver repetisjon – ville at hun skulle lykkes, og ikke dette ut igjen). Jeg kastet belønningen til henne der hun utførte snurren og det gikk kjempefint. Jeg var flink (hehe.. litt skryt til meg selv) og økte kriteriene mine (her: avstanden til Ebbie og snurringen hennes) sakte men sikkert. Tilslutt klarte hun å snurre på ca 4 meter fra meg. Da ga jeg meg, mens det gikk som best. DET er nemlig kjempeviktig. Jeg trente på siste delen for seg selv. Jeg ba henne «stå», gikk litt ifra, kalte på henne og ba henne sirkle rundt meg. Jeg brukte håndtarget og goddis som lokking og Ebbie skjønte hva hun skulle gjøre. Juhuuu… Jeg belønnet henne  med lek med meg, for det er noe som Ebbie synes er kjempemorsomt. Deretter økte jeg avstanden mellom Ebbie og meg. Avslutningen var den samme, nemlig inn til meg og sirkle rundt meg. Tilslutt satt jeg sammen begge momentene, og jammen meg klarte hun ikke å utføre hele øvelsen et par ganger. Da ga jeg meg. Jeg skal jobbe mere med dette, for vi skal klare  å gjøre øvelsen mere på kommando og med mye mindre hjelp. 

PIA:

  • POTELØFT MED KUN BEINA SOM KOMMANDO: Pia jobbet som bare det, men hun har ikke så stor utholdenhet under trening. Jeg trente derfor korte økter og ga meg etter noen få (men vellykkede) repetisjoner. Det kommer seg, men vi trenger å trene mere på dette.
  • SLALOM NÅR JEG GÅR BAKOVER: Her jobbet Pia veldig bra, og hun klarer nå å gå slalom mens jeg går fire skritt bakover, før hun får belønningen sin. Neste oppgave er å få henne til å gå slalom mens jeg går flere skritt. Jeg skal bruke variabel belønning har jeg bestemt meg for, for å se om det gir resultat.
  • SITTE BAMSE PÅ KOMMANDO OG BLI MERE UTHOLDENDE: Pia setter seg opp i bamse når jeg bruker håndtegn og kommando. I dag begynte jeg å fade ut håndtegn og brukte verbal kommando som signal. Jeg tror nok at det ikke går så altfor lenge, før jeg kan stå stille og rolig og bare kommandere henne opp i bamse. Utholdenheten er det «så som så» med. Pia synes det er vanskelig å finne akkurat punktet hvor hun sitter stødig, og hun faller derfor fort ned igjen, Jeg bruker omvendt lokking og prøver å være veldig raskt ute med belønningsordet mitt/klikket, slik at det kommer mens hun sitter. Jeg får henne også opp i bamse igjen (hvis hun detter ned) når hun får belønningen sin. Dermed blir det to bekreftelser på at å sitte bamse med potene opp fra bakken, er det som er det riktige (både belønningsord/klikket og goddisen kommer i den posisjonen).

Så, alt i alt en god treningsøkt og jentene er trøtte og slitne nå. De har også lekt og kost seg i kveld, så nå er det stille og rolig i heimen. Jeg håper at jeg får til en like fin treningsøkt torsdag.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.