Nye ukesmål og oppdatering fra forrige uke!

Jeg er litt seint ute denne uka, men her kommer denne uka`s kreativ lydighets treningsmål. Først litt om hvordan forrige uke gikk:

Ebbie koser seg i vinden!

EBBIE:

 • Vi trente på å rygge rundt meg  uten hjelp av kompostgrinder.  Dette greide vi nesten. Ebbie klarer nå å rygge trekvart runde rundt meg, med hjelp av hånda mi.
 • Ebbie skal rygge 5-7 meter fra meg, snurre og deretter komme tilbake til meg og sirkle en gang rundt meg. Dette kom vi faktisk i mål med. Jeg er ikke like fornøyd med farten inn til meg etter at hun har snuret. Den biten må jeg jobbe mere med, og da tar jeg ut den biten og trener den for seg selv. Dvs. at hun skal stå på 5-7 meters avstand og jeg skal kalle henne inn. Jeg vil bruke en ball/leke og klikke/bruke belønningsordet mitt når farten er som høyest og så kaste leika bak meg.
Rampe-Pia!! Karoline hadde med gulrot til Pia da hun kom på besøk til Solbu søndag. Jeanett var også med, og det er hun som har tatt dette bilde.

PIA:

 • Poteløft kun med beina som signal/kommano. Dette greide vi vel nesten. Pia klarer å løfte et par bein når jeg løfter et og et bein foran henne. Jeg venter henne ut litt, og står med beinet løftet foran henne. Jeg skal jobbe mere med dette, for vi er på veldig god vei.
 • Gå slalom mellom beina mine, når jeg går bakover. Her kom vi helt i mål. Juhuuu…. hun er så flink, atte!
 • I tillegg skal vi trene på utholdenhet i å sitte bamse, og jeg skal også sette på kommando. Dette gikk veldig bra, faktisk. Vi må jobbe med å sitte enda lengre, men hun gjorde virkelig framskritt denne uka.

Så, jeg er kjempefornøyd med måloppnåelsen, selv om jeg må finpusse på noen av dem og såklart jobbe mere med dem, generalisere dem og få øvelsene mere på kommando.

Fant koser seg hos Martine og David. Han slapper godt av!!

Fant er hos Martine. Han har vært der ei uke og har det helt fantastisk flott. Han sover og slapper godt av, er alene hjemme uten problemer, går turer med David og Martine og oppfører seg kjempefint. Tirsdag etter freestylekurset som jeg holdt, møtte jeg dem i Frognerparken. Ebbie hadde vært hjelpehund på kurset og fikk derfor slappe av i bilen, mens Pia ble med på turen med Fant. Det var så koselig å hilse på han, og jeg fikk både susser og kos. Pia ble kjempeglad for å se storebror og skulle aller helst ha sprunget rundt og lekt med han. Det er ikke enkelt i Frognerparken!! Det var så rart å se Martine og Fant som gikk hjem til Bogstadveien mens jentene og jeg reiste hjem igjen. De er et radarpar, Martine og Fanten vår.

Denne ukas planer for jentene, er: 

EBBIE:

 • Bukke: utholdenhet i øvelsen. Ebbie bukker nå på mitt håndsignal når jeg står foran henne og jeg er i gang med å sette på kommando. Jeg kan nå reise meg opp mens hun står i posisjon. Målet denne uka, at hun skal kunne stå i bukke- posisjon når jeg flytter meg fra foran henne til siden av henne, og at hun står til jeg «frir» henne ut av posisjonene.
 • Starte innlæringen av at Ebbie skal rygge slalom bellom beina mine: Ikke så stort mål. Ebbie skal kunne klare å rygge slalom når jeg også går bakover. Kun to-tre passeringer, og med hjelp.

PIA:

 • Jobbe med å få «snurr» og «spinn» på kommando: Nå bruker jeg håndtarget som hjelp. Jeg skal gjøre hjelpen mindre og mindre og sette på kommando, som jeg skal bruke istedetfor.
 • Pia skal lære å rygge lengre enn hun gjør nå: Jeg må nok bruke kompostgrindene litt på denne øvelsen ogha klare kriterier under treningen. Det betyr også at jeg må tenke nøye over hva som er neste kriterie og øke de sakte men sikkert.

Så, det var det. Nå skal jeg ut og lufte jentene mine litt, før jeg skal på arbeid noen timer. Formen er god og været er strålende. Da blir dette en flott dag!!

Det begynner å bli høst!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Nye ukesmål og oppdatering fra forrige uke!”

 1. Takk for koselig tur i dag! Gøy at jentene hadde det så fint sammnen! Pia ser så søt ut med gulroten i munnen!
  Ole Alexander

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.