Litt tregt her inne nå…

merker jeg. Forrige ukas mål gikk ikke helt etter planen, men slik er det. Det er blitt noen turer i stedet for og en trening med den kreative lydighetsgruppa på Storøya.

Fredag kveld er Pia og jeg alene hjemme. Helt utrolig, det har ikke skjedd noen ganger før. Ebbie er med Arne til Solbu, mens Fanterampen fortsatt er hos Martine og David. Pia og jeg skal til Nes i morgen, så så veldig lenge alene hjemme, det blir vi ikke.

Fredag kveld hadde jeg derfor bare en hund å trene med og det syntes Pia var helt greit. Ingen å dele treningstid med og så fikk hun ha all goddisen for seg selv.

Vi gikk gjennom nesten alle klasse 1 skiltene i rally-lydighet (ikke de med kjegler) og Pia var kjempeflink. Hun må trene mere på «bli øvelsene» og at jeg går rundt henne, bakpartskontrollen trenger også å bli mye bedre.

Da er det jammen bra at hun skal starte på grunnferdighetskurs i slutten av oktober, hos Aase. Det gleder jeg meg til. Pia har modnet når det kommer til trening og begynner å bli flinkere til å holde kontakten med meg, selv om det skjer andre ting rundt henne. Hun vokser seg til, veslejenta vår.

Ebbie skal starte på et kurs i november, som heter spesialsøk som aktivisering. Trykk på linken, hvis du vil lese mere om kurset. Det går over tre helger. November, januar og februar + en helge-ekskursjon til Hundcampus i Sverige. Dette blir kjempemorsomt og jeg tror det er et kurs midt i blinken for Ebbie. Mye å glede seg til, altså.

Når ikke Fant er med og rydder i vannet, må Ebbie overta den jobben. Hun er så flink, atte.

Ellers holder jeg freestylekurs i Frognerparken for GoodDog Center, det rusler og går, jeg trener freestyle med kreativ lydighetsgruppa jeg har opprettet og jeg koser meg på turer med hundene. Jeg prøver å få bedre kondis om dagen, for den er egentig ganske dårlig.

Neste uke skal jeg være observatør på et LP kurs med Maren Teien i Hønefoss to hele dager. Jeg skal ikke delta med hund denne gangen. Det skal bli litt deilig å bare se på de andre som skal trene, notere hva jeg ser og som jeg eventuelt kan bruke i egen trening. Ellers elsker jeg høsten og jeg nyter hver dag som går!!

Jeg er flinkere til å oppdatere hjemmesida miDer har jeg en liten dagbok, som jeg skriver litt i. Ellers har jeg oppdatert sida over kurs som jentene og jeg skal delta på i 2012 + litt 2013. Det har vært et morsomt og aktivt kurs år og enda er ikke kursene vi skal delta på, ferdig. Det er utrolig flott å ha hunder som jobber og som lærer på kurs, og jeg suger til meg så mye kunnskap som jeg bare kan. Neste år blir nok ikke like aktivt på den fronten (det koster jo endel), men noen kurs skal jeg få med meg. Jeg har tatt meg litt «fri» fra konkurranser med Ebbie denne høsten, men i 2013 skal vi prøve oss igjen. Det skal Pia også, jeg skal bare finne ut hva hun liker aller best å trene på.

Når Martine kommer hjem fra jobb eller skole, blir Fanterampen så glad, at han må ha noe mykt å bære på. Han er så fin, atte, vesle hjertebarnet vårt.

Jeg savner deg gullet, men jeg er så innmari glad for at du har det så bra hos bonusforeldrene dine. Bedre kan du ikke ha det, og det er det aller viktigste!!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Litt tregt her inne nå…”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.