Fanterampen, fasan og kanin!

Gjett om Fanterampen har kost seg i ettermiddag. Jeg tok med meg alle hundene og reiste for å legge spor, trene søk og kose meg. Ryggen var ikke helt med i dag, men jeg hadde så innmari lyst til å ha et par gode timer i skogen med dem, derfor «tro jeg til» allikevel.

Jeg har kjøpt en fasan-og en kanin dummy, som jeg hadde lyst til å se om Fanterampen likte, og ville bruke dem under trening i dag. Se på denne flotte fasanen, da!

Fant satt framme i bilen, fordi jeg trengte plassen bak til bord og stoler som jeg skulle levere til Martine på Majorstua. Han kunne derfor følge nøye med, da jeg gikk for å legge spor til han.

Jeg påvirket sporet litt, ved å dra fasanen i noen vinkler og noen steder i vanskelig terreng. Jeg gjorde dette, for at Fant skulle gå litt saktere og kanskje litt mere nøye, enn det han vanligvis pleier å gjøre. Ojojj… det ble nok ikke helt slik jeg hadde tenkt. Dvs. han gikk enda mer nøye enn vanlig, men i et utrolig tempo. Ryggen hans krumma seg og han la seg i selen og skikkelig dro til alt han kunne. Det ble et svare strev med å holde han igjen, og med klyper som også skulle taes ned mens vi gikk, ble det litt kaotisk (ler litt). Jeg holdt igjen så godt jeg kunne og klarte det til en viss grad. Hansker skal nok være med på neste spor.

Fant trodde nesten ikke sine egne øyne, da han kom fram til sporslutt –  for en lykke!! Han snuste, beit litt og bar fasan-dummien med seg til bilen. Han satte seg og avleverte fint på «takk» og hoppet og spratt for å få den tilbake.

Jeg trente et par søk med han også, og la ut kanindummien ganske langt fra han. Han satt så fint og ventet mens jeg la den ut, ventet på søk-kommandoen og sprang glad og lykkelig avgårde for å lete etter den.

Da han fant den, ville han ikke komme inn til meg med den. Han lekte og beit litt i den, men kom gående mot meg, da jeg gikk mot han og ba han komme. Jeg trente litt «gå fint» og «sitt/bli» og belønnet han med kanin dummien. Han jobbet så bra, og fokuserte på meg og hva vi trente på, og det var så innmari morsomt! »

Ebbie trente tre søk. Hun synes det er kjempemorsomt og fant alle tre lekene som jeg hadde lagt ut til henne, hver gang. Vi lekte og koste oss og Ebbie var helt «med» i dag.

Hun er flink til å avlevere i utgangsstilling, også.

Pia fikk også noen søk, med kaninskinnet som jeg la ut (det var det hun foretrakk av de lekene jeg tok med meg). Jeg la vekt på at hun skulle sitte/bli mens jeg gikk og la ut skinnet og at hun skulle gripe det og komme mot meg med det. Hun klarer enda ikke å holde det helt inn til meg, det skal jeg trene på for seg selv.

Trøtte hunder er deilig på en lørdagskveld!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

4 kommentarer om “Fanterampen, fasan og kanin!”

  1. Hehe, jeg må le av det bildet av han i bilen der:) Sitter og følger med og er sikkert kjempe spent! Så gøy at han var så glad og fokusert.

  2. Han så så morsom ut, der han satt!! Han fulgte med meg så lenge han kunne og jeg er nesten sikker på at han satt og skalv av forventning!!!
    Han smilte med hele seg!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.