Observatør på en fredag!

Fredag kjørte Birgitta og Tia, Pia og jeg igjen til Hønefoss. Jeg for å være observatør og Birgitta som «vanlig» deltager. Det er veldig lærerikt å være observatør og jeg kan jo da trene med egen hund, når det måtte passe.

Det ble tre økter på Pia i løpet av dagen. Hun har «vokst» litt mentalt, kan fokusere lettere på meg med forstyrrelser rundt seg og hun begynner å skjønne hva jeg forventer av henne. Jeg er også mye tydeligere når jeg forteller henne hva jeg vil at hun skal gjøre og jeg hjelper henne endel mere enn det jeg egentlig er vandt til. Mange flinke instruktører bruker mye hjelp, og bare en vet at hjelpen må fort bort, går det bra. Jeg må også huske på å øke kriteriene mine fortere enn det jeg pleier å gjøre, det er noe jeg ikke er så flink til. Jeg er mye raskere med å sette på kommando nå også. Det er vel det som kalles å utvikle seg som trener, kanskje, og det er jo derfor jeg går på kurs.

Tia og Birgitta trente bla. annet på neseprøve, og vesle Tia snuste og jobbet som bare det. Her er et bilde av henne. Hele den vesle snuta hennes forsvant noen ganger helt ned i koppene, på jakt etter riktig pinne.

P1050495

Da vi kom hjem til Fant og Ebbie, var gjensynsgleden stor. Det måtte lekes litt, må vite.

IMG_2719

I dag, lørdag har jeg tenkt å legge spor for Fant og ta et lite søk med han. Jeg har kjøpt kaninskinn og fasandummy av Aase og skal se hvordan han reagerer på en fasan i sporslutt og kaninskinn i søket.

Jentene skal få et søk og trene litt lydighet, har jeg tenkt. Da får alle mine små en flott «bruksdag», tenker jeg.

GOD LØRDAG, ALLE SAMMEN. 

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.