Treningsdagbok, Ebbie og Pia.

Pia og Ebbie har hver sin blogg, hvor jeg skriver inn planlagt trening og hvordan treningene har gått. Jeg har hatt bøker før, men jeg fant ut at det var greiest å kunne skrive det i en blogg. Det er lett å finne fram i bloggen og mac`n min har jeg vanligvis med meg overalt. Jeg liker å planlegge treningene for hvis jeg ikke gjør det, surrer jeg bare rundt og det blir liten effekt av slikt!

Jeg tenkte jeg skulle dele med dere treningen jeg hadde med jentene torsdag. Jeg hadde bare en liten bil tilgjengelig på formiddagen, for hundebilen min var i Tyskland på service, med Arne. Det var bare plass til en hund i bilen, og fordi Ebbie skulle møte «freestyle-gjengen» og trene på kvelden, ble det Pia som ble med meg på trening på formiddagen. Jeg møtte Birgitta og alle hennes og vi hadde ei veldig trivelig og flott økt. Pia bjeffer masse når hun det ikke skjer så mye, når hun blir litt frustrert eller ser at de andre hundene leker og blir belønnet med pipeball. Nå har jeg også pipeballer, men de andre sine er myyyye morsommere, tydeligvis.

Ja,ja.. her er ihvertfall Pia`s planlagte og oppdaterte trening, slik jeg skrev det i bloggen. Før jeg går ut og trener, skriver jeg hva jeg planlegger å trene på (svart skrift) og når jeg kommer hjem, skriver jeg hvordan treningen gikk (burgunder skrift).

PLANLAGT TRENING/OPPDATERT TRENING:

  • Utgangsstilling ved gamle måten. Det virker som om Pia synes det er enklere å gå rundt meg, enn å svinge inn ved venstre side. Det er nok fordi hun ikke har skikkelig bakpartskontroll, enda, slik som f.eks Ebbie har. Treningen gikk greit. Hun går tett og fint rundt meg og setter seg fint på plass, de fleste gangene. Nå må jeg passe på å holde på kriteriene mine, og kun belønne de som er vellykkede. Huske på at jeg faktisk kan hjelpe henne slik at hun skjønner hva som er riktig plassering.
  • Lineføring/fri ved fot: 2 korte strekker, goddisbelønning, deretter en lengre strekke som skal belønnes med skikkelig lek/med meg/baller/dralek. Ja, dette gikk også fint. Hun klarte å gå fine, korte strekker og deretter en litt lengre strekke.  Jeg belønnet både med lek og goddis. Nå skal jeg fortsette på samme  måte. Jeg skal tenke på hvor jeg belønner, altså ikke bare etter at hun har satt seg i u. s. men etter et eller to skritt fri v. fot. Det gjør jeg med Ebbie og det fungerer veldig fint. Da har hun lyst til å starte opp igjen etter at vi har stoppet. 
  • Enkeltdekk. Pia lå fint på første dekken, da sto jeg ikke så langt ifra og hjalp henne til å bli liggende da Birgitta belønnet Tia ikke så langt unna. Veldig fornøyd med det. Andre dekken forsvant hun fra meg, under Tias belønning. Da sto jeg alt for langt fra. Husk å ikke ha så høye kriterier når forstyrrelsene er så store. Tredje gangen jeg tok en dekk, bjeffet hun altfor mye og jeg brøt hennne.
  • Tannvisning, ved hjelp av Birgitta. Dette gikk som jeg hadde tenkt. Hun er litt lett i rompa, og ble forstyrret et par ganger av at Bambi bjeffa. Det er fint med forstyrrelsestrening på det. Hehe…. Tredje og siste gang, satt hun fint hele tida, jeg roste og pratet til henne under tannvisningen, og hun klarte seg veldig bra.

I tillegg trente vi på noe vi ikke hadde planlagt. Vi trente apportering + neseprøve (Pia skulle finne en pinne med min lukt i gresest). Hun skjønte øvelsen etter andre gang, og selv da hun mistet pinnen like etter opptaket, tok hun den opp igjen. Veldig fornøyd med det. Hun kommer ikke helt inn med den, det må jeg trene på som et moment i seg selv.

Lek: nå har hun begynt å legge seg mere bakover i leken, og det er akkurat det jeg vil oppnå. Trene mere 1-2-3 leken med henne.

Innkalling: tre innkallinger med tanke på å bli sittende (noe hun klarte alle tre gangene, selv da jeg gikk 15 meter fra henne) og fart. Når hun kom mot meg, slapp jeg ned leka jeg hadde i hånda (som var gjemt på ryggen) og kastet den langt bak meg. Farten var bra.

HUSK TIL NESTE GANG: Jeg må trene på å bli kvitt bjeffingen hennes, i dag var det mye. Det er  opp og ned hvor mye hun bjeffer, noen ganger er det omtrent ingenting. Jeg MÅ bryte henne når hun bjeffer og sette henne noen meter fra meg.

Maridalsvannet!!

Her er det Ebbie`s trening som vi hadde torsdag kveld, sammen med tre andre.

PLANLAGT TRENING/OPPDATERT TRENING:

  • Rygge rundt meg. Husk lavere kritereier enn hjemme på kjøkkenet. Hjelpe mere, belønne oftere og ikke tro at hun klarer å gå en hel runde. Ebbie jobbet bra, med litt help (av et hjørne) klarte hun faktisk til slutt å gå et par runder. Fortsette på samme måte, huske å heve kriteriene etter som jeg ser hvor påvirket hun er av omgivelsene, eller OM hun er påvirket av omgivelsene. 
  • Litt lineføring, belønne med lek, litt heel og belønne med lek. Jeg må få opp motivasjonen til å gå fri v. fot/heel. Det gikk bra, jeg gikk korte strekker og hun er bare så glad i å bli belønnet med drakamp. Jobbe mere på samme måte. 
  • Kjede : for å øke vanskelighetsgraden, for å pushe Ebbie, trene uten så mye belønning og for at vi skal komme oss videre i treningen. Sette sammen moment som hun kan fra før: rygge fra meg, snurr, komme inn til meg og gå rundt meg en gang, deretter inn i mellom-posisjonen og gå tre-fire skritt sammen. Ja, dette gikk bra. Ebbie legger gjerne inn et par bjeff når hun snurrer (hehe..), men hun gjorde kjeden to-tre ganger og ble belønnet med goddis og masse lek. Jeg skal fortsette med dette, også i heelworken.
  • Fellesdekk. Gjennomføre konkurranselikt, for å se om hun kan klarer å ligge i 2 min. Ebbie lå i to minutter tror jeg, vi glemte å ta tida. Jeg roste henne noen ganger, og kommanderte dekk en gang. Hun snuste litt som vanlig, og jeg tror det er fordi hun er litt utrygg og at hun roer seg litt ned på den måten.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ellers lekte hundene endel og Ebbie elsker jo det. Det morsomste var at det plutselig sto ei dame like ved og så på oss, med en sobel korthårscollie-gutt. Han var tre år gammel og de hadde trent søk like ved oss. Det er ikke ofte jeg møter en annen korthår, vi blir nesten som familie å regne.

Fant venta i bilen mens vi trente, men vi gikk en kjempkoselig tur i Nansenparken etter at treningen var ferdig. Det kom løse hunder bort til oss, og Fant bare stoppet og lot dem snuse, før vi gikk videre. Han ville også trene litt, så vi trente på lineføring, snurr og kontakt. Han var riktig så ivrrig og flink, vesle rampen vår.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.