Freestylekurs i Frognerparken!

Tirsdag kveld holdt jeg nok en kurskveld i freestyle. Det er flott å holde kurs i Frognerparken, men nå begynner det å bli mørkt utpå kvelden, merker jeg. Det var fem eiere og hunder som dukket opp, mens tre stykker nok hadde tatt høstferie.

Vi begynte å trene på musematte. Dette gjør vi for at vi skal få hundene til å jobbe på avstand. Ebbie viste «gangen» i dette, og viste også hvordan vi skal få hunden til å gjøre en øvelse noen meter fra fører.

Ekvipasjene var så flinke, jeg ble virkelig imponert. Vi hadde trent på musematta første kurskveld, og hvilken fremgang de hadde tirsdag kveld. Alle kunne nå springe ut til matta og tråkke på den. Jeg tror alle fikk hunden til å gjøre et moment på matta, når denne lå på flere meters avstand. Kjempeflott!

Vi trente på «bukke». Ebbie viste hvordan vi trener på denne øvelsen, hvordan vi skal få hundene til å stå og holde posisjonene lengre og hvordan vi skal klare å reise oss opp i stående stilling, mens hunden fortsatt bukker. Husk frisignal!!

Ellers satt vi sammen flere moment til litt lengre kjeder. Her jobbet deltagerne med de øvelsene som hundene «nesten» hadde inne, og øvelser som de kunne. De prøvde seg fram og fant noen ganger ut, at de måtte linke dem sammen med andre moment.

Ebbie er så flink, hun ligger i buret sitt og venter når hun ikke skal være med og vise øvelsene. Hun bjeffer noen ganger, men bare fordi hun veldig gjerne vil ut og trene. Nå er hun i skikkelig godt «trene-humør», derfor blir jeg litt glad (høres kanskje litt rart ut) når hun bjeffer. Ebbie og jeg tok en trenngsøkt etter at kurskvelden var slutt. Det syntes jeg at hun fortjente, flinke jenta.

Ebbie er en super «vise-øvelser-på-kurs-hund», og hun gjør det lettere for meg når jeg underviser. Nok en flott kurskveld!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: