Den som leter finner…….

Denne helga skulle jeg egentlig på viderekommende freestylekurs, men det ble dessverre avlyst. javel, da måtte jeg finne på noe annet å bruke lørdagen min på. Loftstua, trappa, kontor-kroken ble vaska skikkelig, det ble vasket godt bak sofaen og noen ledninger ble ryddet opp i.

Det som var morsomt, var at jeg kikket opp i en veske som har stått ved siden av kontorpulten leeeeeenge. I 1996, mens jeg gikk og ventet på at Marko skulle komme hjem til oss, tok jeg og Birgitta et kurs via NKS fjernundervisning. Kurset het: Stell av smådyr. Vi hadde undervisning på Ringstabekk Ungdomsskole og så sendte vi inn en oppgave etter hver undervisningskveld. Nå fant jeg alle oppgavene mine, og jammen meg var de ganske omfattende. 11-12 sider med tegninger og utfyllende svar på hver innsending.

Jeg sendte inn 6 oppgaver, og karakterene mine ble 5+, 3 ganger 6- og 2 ganger 6. Det var vel bra, vel.

Det var besvarelser om feks fødsel, luktesans, virus og bakterier, mage og tarmsystem, mere spesifikt om fugler, katter og hunder feks. Her er det tarmsystemet som er tegnet og forklart, ser jeg.

Dette handler om bakterier osv.

 – og så var det så moromst å lese en sluttkommentar fra sensor (skrevet med rødt).

I tillegg fant jeg en flyer fra Ulvehiet fra 2001. Jeg hadde tenkt å gå på kurs der med Marko. De holdt klikkerkurs også, og var veldig tidlig ute med det. De hadde også kurs for hunder med problematferd, og det synes jeg var så flott. De fleste hundeskoler ville jo ikke ha slike hunder på kurs.

 Jeg deltok på et helgekurs i «Rasekunskap», v/ Åsa Ahlbom og Agneta Genborg. De hadde laget et oppsett vedr. spørsmål vi skulle stille når vi skulle finne ut hvilken type hund vi skulle kjøpe, hvordan vi skulle trene hunden utifra raseegenskaper osv. Her er det nok mange hundeeiere som har sviktet. «Åh, er det en fuglehund jeg har kjøpt meg, men jeg vil at den skal holde seg helt nærme meg på tur » – så denne rasen er en gjeter, er det derfor den springer etter sykler», osv.

Det var litt mimring en søndag formiddag. Jentene og jeg har forresten gått oss en deilig høsttur nå, det var friskt og godt ute og strålende sol ute. Nydelig høst, jeg elsker virkelig høsten!!

Fanterampen er på besøk hos David og Martine noen dager nå. I dag er Martine på jobb, og da skal Fant bli med David på en 7 km. lang power-walk-tur. Heldige Fant, som har så mange som ønsker han alt godt.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Den som leter finner…….”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.