Morsomme hundedager!

Helga gikk som «en røyk»!!! Ebbie og jeg deltok på kurs i «spesialsøk, ro-trening, burlek og trikstrening». Vi var 8 deltagere (bare damer og noen like grå i håret som meg) og vi ble delt i to grupper. Den ene gruppen jobbet med spesialsøk på bane med Sissel, mens den andre gruppen jobbet med Aase. VI vekslet på etter lunchtider.

Ebbie var kjempeflink og jobbet utrolig bra. Vi søkte på bane og Sissel instruktør, var utrolig flink til å fortelle oss hva vi skulle gjøre og fortalte oss hele tiden hvordan vi kunne hjelpe og instruere hundene våre. Ebbie likte det så godt, at etter ferdig søk, ville hun bare opp på banen igjen.

Den siste økta på søndag, falt hun ut litt. Det var helt og holdent min feil. For det første, lot jeg henne jobbe alt for lenge. Jeg vet at Ebbie bare går fra meg da, så det var skikkelig dårlig gjennomtenkt trening av meg. I tillegg hadde jeg bestemt meg for at Ebbie skulle lære seg å snurre på avstand fra meg og deretter rygge inn mellom beina mine. Det har vi ikke jobbet med før. Jeg har jobbet mye med å få Ebbie trygg når hun står mellom beina mine, og vi kan nå forflytte oss sammen både fram og tilbake. Det hun ikke liker, er når jeg står bak henne. Hun mister helt kontrollen, og det synes hun er utrolig ubehagelig. Jeg skal nok finne et nytt triks som vi skal jobbe med. Det er ingen vits i at hun skal mistrives med treningen.

Ebbie er så glad i å trene og vi har det så utrolig trivelig sammen når hun er trygg og trives i situasjonen. Ellers lå Ebbie lå fint i buret og slappet av i pausene og hun er bare så utrolig fin og gå på kurs med.

Nå må jeg lage meg en søksbane og jobbe med den til neste kurshelg i januar. Det var virkelig morsomt å trene på nye ting, for både Ebbie og meg.

Mandag gikk vi en herlig, avlsappende og «hente-krefter-tur» i Maridalen. Det var utrolig flott vær, og jeg vet ikke noe bedre sted (når jeg ikke er på Solbu, da) eller bedre måte å hente meg inn på. Strålende sol, blide og glade hunder er det beste som finnes!!

Pia har vært på grunnferdighetskurs hos Aase og jeg er veldig fornøyd med veslefrøkna. Hun jobbet utrolig bra, konsentrasjonen var flott selv med fem andre hunder like ved, hun prøvde og feilet og ble rikelig belønnet når hun gjorde det som var riktig. Hun er blitt superflink med lekebelønning nå, og jeg klarte også å få fram noen knurr noen ganger. DET liker jeg, for da er hun på hugget og hun har høy treningsintensitet.

Pia klarte fint å ligge i buret og slappe av i pausene, med litt hjelp fra meg. Det er kjempebra, for det gjør det så mye enklere å ha henne med seg på trening osv. Hun bjeffet bare et par ganger i løpet av kvelden, og det er jeg veldig fornøyd med.

Fant storkoser seg på våre daglige turer, og han er bare så blid og fornøyd. Han vil gjerne trene, både ute og inne, han kommer på innkalling og bråsnur ute når jeg roper «her». Dette er noe vi har trent masssssse på, men det har egentlig ikke har gitt noen respons fra han, før nå. Nå er han blitt mye mere lydhør og han er ikke så høyt oppe lenger. Gode gutten vår!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Morsomme hundedager!”

  1. Det var kjempemorsomt, Merete, og jeg storkoste meg virkelig. Jeg håper at du får tid til å delta på et slikt kurs selv, når du ikke er så opptatt med å holde egne kurs.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.