Agility!!

En av de hundesportene Ebbie og jeg enda ikke har prøvd oss på, er agility. Jeg har tenkt at ryggen min ikke klarer den treningen, fordi den inneholder så mye løping. Etter å ha pratet med folk som driver med denne hundesporten, tenkte jeg at jeg allikevel kunne prøve meg. Som aktivisering trenger det jo ikke å bli så stor belastning og det er mye grunnleggende trening (grunnferdigheter) som også en dårlig rygg, kan tåle.

Agility er en sport som alltid har tiltalt meg, og som jeg har hatt lyst til å lære mere om. Jeg har også trodd at Ebbie ville ha likt agility, fordi hun elsker fart og spenning. «Vanlig» lydighet er hun jo ikke så innmari glad i, for det blir for stivt og stramt for henne.

Birgitta og Tia, Ebbie og jeg hadde derfor bestilt en privattime med Anne – Christine i Asker Hundeklubb og vi hadde vår første time fredag. Jeg var litt skeptisk, fordi vi skulle trene inne i et drivhus i Lier, og drivhuset i Drammen, nekter Ebbie å trene i. Der er det nok så mange lukter og annet som forstyrrer henne, og jeg hadde derfor den erfaringen friskt i minne. Jeg hadde ikke trengt å bekymre meg, heldigvis. Etter at hun hadde kommet inn og fått snust litt og gjort seg kjent, jobbet hun som bare det.

Vi trente på grunnferdigheter av forskjellige slag, og både Ebbie og jeg hadde det utolig artig. Vi sprang sammen og gjorde det vi fikk beskjed om å gjøre, og hun falt ikke ut en eneste gang. Tia og Ebbie trente hver sin gang, og Ebbie kom inn i drivhuset med positiv innstilling hver gang det ble hennes tur til å trene. Tia var også kjempeflink og Birgitta lo like mye som meg når det var deres tur til å trene.

Det var skikkelig flott å ha en instruktør på bare Birgitta og meg, for jeg liker å bli skikkelig veiledet når jeg trener. Anne – Christine var flink til å forklare hva vi skulle trene på, og hun kom også med tips og forslag underveis i treningen.

Nå har vi fått lekse og trene på til neste fredag, for da skal vi ha en ny time. Det blir mye lekser om dagen, for Pia har sine på sitt kurs og Ebbie har sine søks/triks-lekser + nå agility leksene sine. Fanterampen skal også ha sitt, og i dag har jeg tenkt at han skal få gå et spor.

RIKTIG GOD HELG!!!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

2 kommentarer om “Agility!!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.