Fanterampen`s torsdag!

Jeg skriver så mye om Ebbie og Pia sine treninger/kurs osv, derfor har jeg skrevet liit om Fanterampens torsdag.

Vi gikk en trivelig formiddagstur i Maridalen. Vi parkerte like ved en foringsplass for fugler. Jeg måtte løfte gullgutten så høyt opp som mulig for at han skulle få snust og luktet på fuglematen og det var sikkert mange andre lukter som fantes der, også.

Gullgutten koste seg i skogen som vanlig. Han jaktet og lekte med «søsknene» sine. Fant «smilte» med kropp og ører, han kom på innkalling og han gikk fint ved venstre fot uten at jeg hadde bedt han om det. Ikke verst når vi er i skogen og det er fugler rundt omkring.  Han jobbet for å få goddis og i dag var det kjøttkake som var belønning. Nam… nam….

Etter turen trente jeg med alle tre hundene på parkeringsplassen, en og en i gangen. Fanterampen jobbet veldig bra han, til å være like ved der alle småfuglene holdt til. Vi trente på slaom mellom beina, innkalling fra ca 20 meter, lineføring, snurr, dekk og å bukke. Han fikk goddis som belønning. Etter endt trening fikk han en superbelønning, nemlig å få springe bort til fugle-foringsplassen og å snuse og lukte så mye han bare ville der. Juhuuuu….. lykke!!

Deretter reiste mor på jobb. Fanterampen måtte vente i bilen sammen med «søsknene» sine. Etter noen kjedelige timer (Fant sov nok hele tida), kom mamsen og så reiste vi atter en gang inn i Maridalen. Det var så mørkt ute, derfor fant jeg ut at vi måtte gå tur der det var opplyst, og da ble det i lysløypa. Jeg pleier vanligvis å gå tur med Rampegutten alene, men nå fant jeg ut at han og Ebbie skulle gå tur sammen. De gjorde jo det så mange ganger før, før Pia kom til oss. De er egentlig ganske så «samkjørte» på tur. De var så flinke atte, og jeg tror Fant syntes at det var trivelig å gå sammen med Ebbie igjen. Vi møtte flere hunder og Fant var kjempeflink. Det var en hund som han nok hadde lyst til å hilse på, og da peip han endel, ellers var han stille og rolig. Vi møtte mange joggere og andre som gikk på tur, men Fant hadde egentlig bare øyne for meg – jeg hadde jo goddis i lomma. Han gikk så fint ved sida mi, og jeg måtte faktisk be han om å snuse i grøftekanten. Flinke gutten min, det. Ebbie var også kjempeflink. Hun var som vanlig veldig lett å gå tur med.

Da vi kom hjem, fikk alle hundene et griseøre hver. Det gikk som vanlig ned på høykant. Da papsen kom hjem, fikk de et tyggebein å bære på og å kose seg med. Fant gikk rundt med tyggebeinet i munnen, med stive bakbein og logret og koste med papsen sin. Fant er en vokter og passa godt på beinet sitt. Han knurra litt når de andre kom for nærme «hula», hvor han hadde lagt beinet. Han er så rar da, for plutselig kom han fram med beinet hengende ytterst i munnviken, han gikk bort til Pia og viste det liksom fram, han knurret litt (samtidig som han logret), og så gikk han inn i hula med beinet sitt igjen. Han er en morsom liten fyr, oppi alt det andre. Det er viktig å se de gode sidene som han har, for de er tross alt utrolig mange.

Så, Fanterampen har gode dager, selv om det ikke blir kurs eller annen organisert trening på han.

I dag er det lørdag, og jeg jeg skal på Hellbillies konsert i Spektrum i kveld. Vi er 8 jente/damer som skal reise sammen. Det gleder jeg meg til!!

RIKTIG GOD HELG, ALLE SAMMEN!

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Én tanke om “Fanterampen`s torsdag!”

  1. Oi, tipper du har hatt en super kveld!
    Og Fant må jo ha det som plommen i egget i flokken sin. Mye sjarm i den gutten, Hilde. Skulle ønske jeg kunne bli kjent med ham, men det er såvisst ikke alle forunt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.