«Ut på tur, aldri sur».

IMG_3931

20 kuldegrader er ikke til hinder for Fanterampen og meg. I dag sparka vi en «god» tur, ikke så lang som vi pleier, men nok til at både Rampen og jeg var fornøyde.

IMG_3934

Jeg tok tre-fire søk med Fant på hytta etter turen og så gikk vi inn. Fant søkte bra, han fant votten min og kom glad og lykkelig inn til meg med den. Fant har lært å avlevere sittende foran meg, for deretter å komme inn i utgangsstilling. Han sitter ikke rett og pent der, men det er ikke noe jeg bryr meg om når det gjelder Fant.

P1050973

Ellers har vi trent endel inne på hytta disse dagene. Det går i freestyle, må vite, for det liker Fant aller best. Noen ganger er han så ivrig at han setter seg i «bamse» og bjeffer og bjeffer. Nå har jeg bare begynt å gå fra han når han gjør det, og så venter jeg til han er rolig igjen. Vi trener på:

  • at Fant skal  krabbe mot meg. Da er han såååå søt, der han slenger en og en labb foran seg, omtrent slik han gjør når vi trener poteløft.
  • poteløft mellom beina, marsjere sammen med meg. Det er fryktelig vanskelig – har egentlig bare kommet til at han skal være trygg mellom beina mine,
  • rygge rundt meg. Han klarer å rygge rett sammen med meg, men dette er vanskelig for han. Vi stiller oss opp i et hjørne, og så rygger Fant der inne. Det går bra, og  jeg bruker hånda som hjelp. Jeg dytter han ikke eller noe, bare flytter hånda mi foran og over hodet hans. Jeg skal sette opp kompostbingene rundt oss, slik jeg gjorde med Ebbie, for da får vi en hel runde å rygge. Jeg skal jobbe med små kriterier her også, for da kommer vi nok fortere til målet.
  • rygge fra lengre avstand mellom beina mine (det går faktisk ganske bra nå),
  • og å hoppe gjennom armen min. Jeg legger opp treningen i små, vellykkede kriterier, for da lykkes Fant best.

Batteriet på bilen min er heeeeeelt tom, så nå står det med batterilader på. Jeg regner med at jeg får starta bilen i morgen, for da skal jentene hentes på Gol. Fant og jeg gleder oss masse til det, selv om det har vært gode alenedager for Fant og meg her oppe. Jeg har funnet ut at vi skal ha det noen ganger, Fant og jeg, for det trenger vi.

Det ser ut som om jentene har hatt noen gode dager, de også, på deres aller første kennel-opphold.

740878_596568303691690_568680676_o

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.