Uheldige, tapre Ebbie, superdatter Pia og flinke Fant!!

Som mange har fått med seg, hadde Ebbie et uhell fredag på tur. Jeg var i Maridalen med alle tre hundene, vi hadde kost oss på tur og vi gikk tilbake til bilen. I og med at det er mye snø og slitsomt å gå langt for oss, pleier jeg å trene litt med hver av hundene etter tur.

Pia og Ebbie ble satt i bilen, Pia i buret sitt, og Ebbie på plassen sin foran buret til Pia. Jeg tok med meg Fant og gikk litt bort fra bilen, kanskje 25 meter. Fant og jeg begynte å leke og jeg kikket på bilen. Der så jeg ørene til Ebbie-mor stikke opp bak vinduet. Hun pleier å følge med oss, nå jeg trener med de andre.

IMG_3988
Her er buret som Ebbie skadet seg på. Den nederste kroken har jeg «åpnet» for å ta bildet av den. Hvordan Ebbie hadde klart å fått den løs og gjennom øyelokket sitt, har jeg ingen peiling på.

Plutselig hører jeg et skikkelig rabalder fra Pia. Hun hyler, bjeffer og nærmest skriker i bilen. Jeg skjønte med en gang at det hadde skjedd noe, for dette er ingen normal atferd fra henne. Pia bjeffer uhyre sjelden i bilen, også. Pia ropte på meg, og jeg la på sprang med Fant på slep. Han med et kort bånd hengende løst etter seg. Han skjønte nok at det var noe som skjedde, for ellers hadde han sprunget til skogs på jakt. Jeg åpnet bakluka på bilen og hjertet stoppet nesten i brystet på meg. Ebbie hang fast i en stor krok nederst på buret til Pia. Kroken hadde gått tvers gjennom øyelokket hennes, og hun satt bom fast. Med en gang jeg åpnet bakluka, ble Pia helt stille. Ikke en lyd kom fra henne. Hun hadde gjort jobben sin, hun!

IMG_3984

Hun lå helt stille, med tunga ut av munnen og jeg trodde hun hadde gått inn i  sjokk. Jeg dro henne fremover med en hånd, samtidig som jeg måtte jobbe for å få ut kroken med den andre hånda. Det var ikke enkelt, men Ebbie (verdens snilleste, mest forståelsesfulle Ebbie), lot meg jobbe på med øyet hennes og kroken. Det tok faktisk litt tid, dette.

Fant sto med begge forlabbene oppå bagasjerommet ved siden av meg, og liksom ventet. Han bare sto der uten en lyd, og gjorde heller ikke forsøk på å gå noe annet sted. Jeg var såpass klar i hodet at jeg passet på at kroken ikke kom inn på øyet hennes, for jeg var redd for synet hennes. O lykke – kroken ble fjernet og Ebbie og jeg satt oss bak i bilen for å roe oss. Hun helt oppå meg, med ansiktet sitt ved mitt og hun slappet av og kom seg til hektene  igjen. Jeg sjekket slimhinner osv, men de så fine ut. Fant ble omtrent kastet inn i bilen og vi raste avgårde til veterinær. Nåja…. raste og raste… det gikk ihvertfall godt over fartsgrensa, det kan jeg love dere. Jeg ringte til min faste veterinær mens vi kjørte, og de skulle la oss få komme inn med en gang vi kom frem.

Ebbie var klar i toppen da vi kom fram til Torill hos Dyrlegene, og hun hoppet lett og elegant opp på benken. Nå hadde øyelokket begynt å blø, og det så ikke så fint ut, syntes jeg. Flinke, snille Ebbie. Hun lot Torill undersøke, vaske, dryppe øye og øyelokk og jeg ble like rørt av henne, som alltid. Ebbie ble tatt med for dop og for å få sydd såret, og jeg dro hjem med Pia og Fant. Etter et par timer ble jeg oppringt og reiste for å hente henne. Ebbie ble vekket opp da jeg kom, og Torill undersøkte øyet og stingene en gang til, før vi reiste hjem igjen. Ebbie lot seg villig undersøke denne gangen, også, og hun imponerte meg nok en gang. Makan til snill jente, har jeg aldri vært borti før.

IMG_3978
Det var innmari godt å komme hjem til sofaen utpå kvelden, synes Ebbie-mor!

Ebbie kom hjem med smertestillende tabletter, antibiotika og øyesalve. Hun har sydd to sting over øyet og to sting langs kanten på øyet. Jeg vasker øye og øyelokk når det trengs og hun får smertestillende når jeg ser at hun har behov for det. Hun dulter borti bord, stoler osv, med kragen sin, så jeg har flyttet litt på enkelte ting, for at det skal bli lettere for henne å gå med skjermen. Stingene blir tatt etter 10 dager, og foreløbig ser såret fint ut. Det er hovent og sikkert ganske ubehagelig for Ebbie, men dette skal nok gå bra.

IMG_3983

Nå skal det spesialbestilles bur til alle tre hundene, noe jeg har tenkt på å gjøre ganske så lenge. Stakkars Ebbie, som ble offer for min sendrektighet.

Ebbie og jeg skulle vært på søkskurs/aktiviseringskurs denne helga, men det ble det ikke noe av da. Det viktigste er at Ebbie får godt stell og at hun kommer fra dette uten skader på øyet. Kurs kan vi delta på en annen gang.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

7 kommentarer om “Uheldige, tapre Ebbie, superdatter Pia og flinke Fant!!”

 1. Jenta mi, verdens beste Ebbie ❤ Skjønner ikke hvordan hun har klart å få den kroken inn i øyet, den er jo så stor også… Flinke Pia som varslet, og Fant som ventet så pent. De skjønte vel begge at det var noe galt med snusken…
  Skal kose med henne etterpå, når jeg kommer hjem! 😀
  Kjakji ❤

 2. Ja, det er helt utrolig hvordan dette kunne skje! Stakkars! Hun er en kjempeflink pasient, ihvertfall. Hun gleder seg til du kommer på besøk!!! 😉 ❤

 3. Utrolig uheldig uhell – som du slettes ikke kan klandres for, Hilde! Du var flink til å ta deg av det, jeg vet ikke om jeg hadde greid å beholde roen slik som du gjorde. Syns jeg kjenner spenningen fra bilen da du jobba med Ebbie og de andre sto og venta – og tida sto stille. Uffameg.
  Dette går nok bra, med så omtenksomme medhjelpere 🙂
  Kjakji!

 4. For et sjokk for dere alle! Så utrolig bra at det gikk fint med øyet, kunne jo ha gått helt bra. Så flinke dere var alle sammen!
  God bedring Ebbiemor!

  Birgitta

 5. Jeg er så imponert over dere alle fire. Pia som varsler, Fant som venter, Hilde som beholder roen også Ebbie da, som lar alt dette skje. Dere er en fantisk flott flokk Hilde, og i en krisesituasjon, så fungerte jo alle optimalt.Beundringsverdig!

  Nå håper jeg alt er bra med verdens beste Ebbie-mor!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.