Kjempemorsom trening!

Vi startet dagen med at Martine kom hjem og hjalp til med å klippe Fanterampen. Han fikk sommersveisen sin, etter endel jobbing med tugger i pelsen. Jeg har ikke vært flink nok til å børste han, men vi kom i mål.

Vi kjørte inn i Maridalen i et skikkelig regnvær, men det stoppet ikke oss. Martine har aldri lagt spor eller gått spor før, derfor var det en av de tingene vi skulle gjøre i dag. Vi gikk sporet etter hverandre, jeg gikk først til å begynne med, deretter overtok Martine. Jeg viste henne hvordan jeg bruker sporklyper for å vite hvor sporet går, vi pratet litt sporteori,  Martine luftet Fanterampen (mens jeg la et spor til Pia) og så satte vi i gang.

Javelja. Selv med sporklyper og god hukommelse (kan tydeligvis diskuteres), klarte både Martine og jeg å tro at sporet gikk i en helt annen retning enn det som Fant mente var riktig. Hvem hadde rett, etter at jeg hadde holdt han igjen en stund? Joda, Fanterampen visste best han. «Stol på hunden din», summet i ørene mine.

Martine kikket litt på hvordan jeg gikk i sporet, og etter en liten stund, fikk hun overta. Martine er flink til å lese hund og hun skjønte fort hvordan hun skulle lese Fant, bruke lina og jobbe med den. Vi kom til sporslutt, hvor det i dag lå mange godbiter. Fordi han hadde klippet seg (noe som er innmari slitsomt) og gått spor, sov han godt i Martine`s bil etter at sporet var gått.

Ebbie fikk luftet seg, før hun fikk trene litt søk og å lete etter Martine som hadde gjemt seg. Hun er så enkel, Ebbie. Hun jobber bra og gjør det hun får beskjed om. Vi har jo trent endel på disse tingene, derfor kan hun det jo. Pipeballen var god belønning i dag.

Så var det Pia, da. Etter en heller nølende start på sporet sitt (det regnet og hun ble våt, må vite), gikk hun den siste 3/4 delen av sporet ganske bra. Sakte, men allikvel. Hun tok noen vinkler veldig bra, andre jobbet hun mere med. Hun kom til sporslutt uten hjelp og syntes at kyllingpølse var en grei belønning. Jeg tok frem yndlingsleka hennes og lekte med henne. Jeg kastet den, hun apporterte og vi lekte. Det samme gjorde hun med Martine, også. Pia begynner virkelig å bli flink til både å apportere og å leke. Kjempeflott!

Vi hadde egentlig tenkt å gi oss, men jeg ville se om hun syntes det var morsomt å springe ut og finne Martine som hadde gjemt seg. Vi var gjennomvåte og kalde, men tøffe jenter gir seg ikke så lett. Pia sto igjen hos meg, mens Martine gikk og gjemte seg. Hun hadde med seg yndlingsleka til Pia. Da Martine hadde gjemt seg, slapp jeg Pia. Hun fløy (nesten) som en vind, fant Martine og så lekte de som bare det. Jeg fant ut at jeg også ville gjemme meg, mens Martine sto igjen og holdt Pia. Jeg gjemte meg ganske bra, tok fram leka og gjorde meg klar. Pia ble sluppet og sprang glad og lykkelig rett ut til meg. Vi lekte litt, før Pia plutselig sprang tilbake til Martine og lekte masse med henne. Det kom helt overraskende på meg. Martine ropte ikke på henne, Pia bare sprang tilbake av seg selv. Heldigvis ble Martine like glad som meg, og lekte masse med henne da hun returnerte til henne.

Jeg fant ut at vi bare måtte ta en siste gang. Martine holdt Pia, jeg gjemte meg og holdt yndlingsleke hennes foran meg. Dessverre hadde jeg ikke løsbittet med meg, men det skal vi begynne å trene på nå. Martine slapp Pia som føyk glad og ivrig ut til meg, mens jeg satt helt stille med leika foran meg. Pia kikket på meg, tok leika i munnen, sprang tilbake til Martine og så lekte og lekte de. Fy søren, så imponert jeg ble av vesle Pia-mor. Dette likte hun kjempegodt, og nå må vi finne noen å trene sammen med. Birgitta og Bambi skal bli med oss neste uke, og det gleder jeg meg innmari til.

IMG_5585

Her er jentene mine etter spor og runderingstrening. Trøtte, våte og slitne, men veldig glade og fornøyde.

IMG_5582

Takk for i dag, Martine-mor. Vi får gjenta det om ikke så altfor lenge. Fanterampen ble forresten med Martine hjem etter trening i dag, og der skal han være ei ukes tid. Heldige Pomsen vår!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.