Mandags trening og ukas trening!

Jeg legger mest vekt på Pia`s trening om dagen. Ebbie trener like mye, men det er Pia som terper på detaljer og det er med henne jeg nå trener mot LP og rally-konk. Jeg tenker på grunnferdigheter i LP klasse 1, når jeg planlegger treningen.

DSC_0064

I dag har Pia (og Ebbie) trent på:

  •  Utgangsstilling og utholdenhet i å sitte stille m. kontakt. Pia blir belønnet i u. s.  + at jeg kaster en goddis fra meg. Slik kan jeg starte på en ny repetisjon i øvelsen. Hun må også sitte stille med fokus på meg, noen flere sekunder enn vi har trent på før.
  • Venstrevendinger. Vi går noen meter lineføring (varier litt) før jeg setter venstre fot halvt mot venstre (det er mitt signal til at vi skal vende), snur Pia rundt tar med meg høgrefoten (kan jo være en fordel) og går et par skritt før belønning Når jeg vender henne, lokker jeg henne med en goddis foran snuta, og får henne til å stå nesten stille med frambeina og vende med bakparten. Jeg vil at hun skal ha bakpartskontroll i v. vendingene, for det ser så fint ut. Ebbie har aldeles suuupre v. vendinger.
  • Avstandsdirigering: jeg trente på «delene» i øvelsen, før jeg tok to gjennomkjøringer av hele øvelsen. Dvs. ikke «sitt opp» på slutten av øvelsen, for de har hatt en tendens til å sprette opp av seg selv. Hihi…!
  • Stå: belønnet bare noen ganger for å stå foran meg. Belønnet i posisjon før de fikk frisignal.
  1. Gikk et par skritt med Pia i f.v.f. kommanderte deretter «stå», og kastet samtidig en goddis et par meter bak henne. Repeterte noen ganger.
  2. Deretter gjorde jeg det samme, men i det jeg sa «stå», gikk jeg et par skritt til, vendte fort tilbake og ga henne belønningen i posisjon. Deretter fikk hun fri-signalet sitt. Pia skal ikke tenke på at det går ann å flytte seg fremover eller å gå ut av posisjon, uten «tillatelse» fra meg.
  3. Tok siste del av øvelsen, også. Gikk tilbake til Pia, rundt henne (belønnet tre-fire ganger når jeg sto bak henne, og ga henne belønningen foran snuta hennes), tok henne deretter med meg noen skritt fram, før hun satt seg i u.s.

 MORSOM TRENING!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s