Kurs, trening, turer og litt til!

Vi kjeder oss ikke om dagen, det er helt sikkert.  Jeg har nok å gjøre og det er jammen meg godt.

DSC_0112

DSC_0095

Fant var på besøk hos David og Martine forrige uke og han hadde som vanlig stort utbytte av det. Han er så snill når han er der. Han sover, spiser, jogger på tur med både David og Martine, han er med Martine i bilen når hun er på jobb, og han «spiser» lunch sammen med henne og andre. Han sitter i ro og oppfører seg veldig bra. Da blir jo mamsen litt stolt, må vite, flinke Martine.

DSC_0100

Martine besøkte ei venninde en dag og da lå Fant en halv time og sov under stolen til Martine-mor! Det hadde jeg aldri trodd at lille «virre-virre-vapp» noengang skulle kunne klare. Denne uka har Fant vært på to aleneturer med meg. Den ene var med Inger og Isa og han er så grei å ha med seg. Ingen utagering på andre hunder (litt piping bare av positiv forventning), han bryr seg ikke om hverken joggere, syklister eller andre vi møter, og vi nyter begge to disse turene alene, uten Pia og Ebbie. De får så mye LP, rally og kurstrening, derfor skal Fanterampen og jeg ha disse turene.  Isa og Fant er så snille også, de bryr seg ikke om hverandre i det hele tatt.

DSC_0073

Birgitta kom en tur med sin vesle dansk-svenske gårdshund valp, Karamell, en dag, og det var egentlig ganske spennende. Fant var kjempeflink, han snuste bare litt og så var det greit, Ebbie brydde seg egenlig ikke så mye hun heller, mens Pia visste ikke helt hva dette var for noe. Hun turde nesten ikke se på vesle Karamell og var et skue i språk og demping . Hehe…. innmari morsomt å se på hvordan mine tre hunder «løste» det å få en liten valp inn i hagen vår, på hver sin måte.

DSC_0065

Jeg har vært observatør på et «lekeutviklingskurs» i Hønefoss, med Tobias Gustavsson. Det var et morsomt og lærerikt kurs, men veldig synd at jeg ikke kunne delta med Ebbie eller Pia.

DSC_0034

Det er lærerikt å delta som observatør, også, og jeg hadde en flott dag på Hønefoss, sammen med mange andre trivelige hunder og mennesker. Alle mine tre var som vanlig med meg. Jeg vil heller ha dem med meg i bilen, enn at de skal være alene hjemme en lang dag, De fikk noen lufteturer iløpet av dagen og de var så stille og rolige i bilen. De er faktisk noen engler å ha med seg, alle sammen.

DSC_0067

Jeg pendler om dagen, mellom Jar og Solbu. Jeg holder hverdaglydighetskurs på Låplassen nå, og jeg har som vanlig en flott gjeng på kurs. Flinke eiere og utrolig trivelige hunder. Kan en bedre ha det, spør nå jeg. Det er så fint å ha med seg Ebbie, for hun viser øvelsene som vi skal trene på. Flinke Ebbiemor – jeg er så stolt av henne. Selv om hun ikke klarer å prestere i konkurranser (dessverre), er hun utrolig flink og uunnværlig som hjelpeinstruktør på kurs.

IMG_4794_thumb[1] DSC_0076 DSC_0074 DSC_0070 DSC_0066 DSC_0058 DSC_0037

Pia og jeg trener endel på LP grunnferdigheter og vi jobber med å strekke strikken litt lengre. før hun får belønning.

DSC_0091

DSC_0089

  • Det går i venstre vendinger (fortsatt, ja), og nå begynner hun å få dreisen på det. Hun skal snu på signal fra min venstre fot, når jeg snur den halvt mot venstre.
  • Vi trener også på utgangsstilling. Hun går inn på den «gamle» måten, for det er den hun synes er enklest. Jeg må passe på å fjerne hånda mi som hjelp, og få kommandoen til å sitte. Her er det nok bare jeg som er altfor treg, ved nærmere ettertanke, hun trenger nok ikke «håndkommando». Neste økt skal den bort.
  • Kontakt og utholdenhet i utgangsstilling.
  • «Stå/bli»  + forstyrrelser, og øvelsen «stå under marsj». Jeg deler øvelsen opp i moment og trener de forskjellige momentene hver for seg.
  • Ellers trener vi også på «fri ved fot». Jeg trener meg selv til ikke å belønne så ofte som jeg egentlig vil, for Pia klarer faktisk å gå lengre enn jeg tror. Jeg trener også noen ganger etter dette prinsippet: to korte fri v. fot strekker, deretter goddisbelønning, og så går vi ganske mye lengre og da belønner jeg med skikkelig drakamp og jaktlek.

Det blir litt freestyle for å myke opp treningen, også:

DSC_0052 DSC_0060 DSC_0042

  • bukke + holde posisjonen en stund.
  • Rygge + bukke.
  • Rygge + bukke + å komme inn til meg og gå åttetall mellom beina.
  • Rygge mellom beina mine  når jeg går baklengs,
  • +  å rygge rundt meg. Pia begynner å skjønne hva dette går ut på, mens Ebbie kan rygge et par runder i full fart.

Mye rygging ser jeg, men det er viktig med bakpartskontroll! Hehe… 😉 Fant rygger også mellom beina mine når jeg rygger og han har blitt ganske så flink.

Vi trener på rally-lydighetsøvelser, uten at vi har skiltene fremme. Fant er kjempeflink og bjeffer av iver og entusiasme. Vi trener også felles sitt + felles dekk + felles stå, noe de klarer veldig bra.

DSC_0079 DSC_0099

IMG_5631

Forrige fredag da Fant var hos Martine og jentene og jeg var på Solbu, gikk jentene og jeg en innmari fin tur fra Pålsbu og opp til Turrhaugseter. En tur på ca. 4 km. Ebbie koste seg skikkelig, hun la inn flere gledesruller der oppe.

IMG_5644

Det var fantastisk utsikt, og jeg kunne se Langedrag på motsatt side av Tunhovdfjorden, jeg så fjellene Nutenutan, Sveinsnuten og Jøransetfjellet. Det var en flott dag, sol og god temperatur å gå i.

IMG_5642 IMG_5636

Jeg har faktisk så dårlig kondis nå, at jeg holdt på å snu like før vi kom opp til setra. Det gikk bare oppover og oppover hele tida, og jeg ble faktisk litt lei…….!! Jeg kan gå ganske langt og lenge, men kun å gå oppover hele tida, da kjente jeg at jeg ble ganske utålmodig etterhvert!  Det var jammen meg godt at jeg ikke snudde!

Nå er vi på Solbu igjen. Jeg kom tirsdag og blir til lørdag. Jeg må på butikken og jobbe i helga, for vi har nyåpning av butikken i morgen tidlig (torsdag). Butikken har vært stengt i nesten 14 dager , vi har utvidet og renovert og Arne har hatt arbeidsdager på 15 – 18 timer. Det er ikke et latmannsliv å drive butikk. Ungene har vært kjempeflinke til å være med og jobbe. Vi har hatt arbeidsfolk fra tidlig om morgenen til seint på kveld og Arne har vært på jobb før alle og reist hjem etter at alle er reist hjem for kvelden. Jeg håper at han får tatt seg noen fridager om ikke så lenge.

DSC_0053

I dag, onsdag, har jeg bare kost meg. Jeg sto ganske tidlig opp, luftet hundene i hagen og satt med en kaffekopp og kikket utover et Buvatn som bølget seg så forsiktig, så forsiktig. Det var sol og akkurat passe varmt. Jentene lekte og koste seg, mens Fanterampen trippet langs land og snuste, boblet litt med snuta i vannet og hadde det helt på G.

DSC_0050

Tordag skal jeg holde nok en kurskveld på Låplassen og så håper jeg at været holder. slik at det blir litt trening etter kurset på mine hunder.

Nå er vi kommet inn fra en kjempefin kveldstur på andre siden av Buvatn, like før regnet kom. Nå skal vi kose oss inne resten av kvelden.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.