En liten sommerferie!

Hundene og jeg kom til Solbu onsdag kveld. Her skal vi kose oss til tirsdag eller onsdag i neste uke.

Hundene får et godbitsøk i hagen hver dag,

DSC_0104

vi går turer, vi koser oss i hagen, hundene plasker i Buvatn og så leker jentene masse med hverandre.

DSC_0069 DSC_0068

Fant leker litt med jentene innimellom,

DSC_0093

men aller best liker han seg ved vannkanten. Han «bobler» i vannet, kikker på bølgene og prøver å la være å grave. Det vet han nå, etter å ha fått «nei» i 7 år, at er forbudt

DSC_0055

Vi trener litt et par ganger om dagen: bukke på avstand, snurre på avstand, rygge rundt meg, fri v. fot, stå, utgangsstilling osv. osv. Hver enkelt av hundene trener så langt de er kommet, pluss at jeg hever kriteriene der det trengs. De blir jo ikke flinkere at å «stå på stedet hvil», de må utfordres litt for å komme  videre. Pia trener forresten på venstre vendinger og i dag fikk hun et par vendinger som var kjempefine. Ikke fine nok, men bedre enn de siste vi har trent på. Så, det kommer seg.

I dag, fredag, kjørte jeg et stykke forbi Langedrag, parkerte bilen og så gikk vi en tur opp i skogen mot Sundbuliåsen.

Det var flott utsikt til Nutenutan, Jøransetfjellet og Turrhaugnatten.

IMG_5894

Når jeg ser på kartet er det en topp som ligger bak Sundbuliåsen, som heter Skridunatten. Det må være et mål å komme seg opp dit i løpet av sommeren, tenker jeg. Jeg må ta med meg kart og kompass på den turen, slik at jeg ikke går meg bort. Det er forresten kjempebratt det siste stykket opp, kanskje jeg må finne et annet startpunkt enn i dag.

Det var varmt å gå, selv om det ikke var mere enn 14 grader. Vi gikk langs en bekk hvor hundene fikk plasket litt og drukket litt.

IMG_5900 IMG_5903

IMG_5901

Vi tok vi en hvil på en stein, før vi gikk ned igjen.

IMG_5911

Fanterampen gikk i bånd, jeg hørte sauebjeller hele tida, mens jentene gikk med båndene hengende etter seg. De kommer på innkalling og stopper når jeg ber dem om det. De går bare rundt Fant og meg, springer ikke i vei så lenge Fant ikke gjør det. Det gjør det litt enklere å gå tur med alle tre, når det er sauer i fjellet, kalver og andre dyr som skal være i fred på denne tiden av året.

Hundene fikk et griseøre hver etter turen og nå sover de godt, alle tre. Jeg venter Arne i kveld, han skal ha ei frihelg nå. Det blir godt for han.

Fiiiiineste Piamoren vår!DSC_0083

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.