Etter noen «klager»…..

må jeg igjen krype til korset. Flere har kommentert at de ikke liker at jeg skriver blogginnlegg på den nye hjemmesida mi. Det er vanskelig å få beskjed om oppdateringer og også svar på eventuelle kommentarer på bloggen/dagboka.

Ja, da blir det til at jeg oppdaterer bloggen her inne som før, og så får heller hjemmesida mi være «hjemmeside» og ikke være blogg.

Her kommer derfor et lite sammendrag av de siste innleggene i dagboka, hvis det er noen som har lyst til å lese de siste innleggene.

Da blir http://www.hildesblogg.no igjen videresendt inn hit og da blir vel noen «der ute» også fornøyde 😉

Ellers har jeg hatt et par privattimer og vært på et hjemmebesøk de siste dagene, noe som har vært kjempetriveligt, men innmari varmt!

Sommerferie!

2013-07-24 10:08 | 

DSC_0065

Tenk, i morgen har jeg vært på Solbu ei heil uke, og jammen tror jeg at jeg skal bli her et par dager til. Nå kan kontorarbeid, fakturaer og annet seile sin egne sjø! Det er sjelden at jeg har fri så lenge, for papirarbeidet blir ikke gjort av andre enn meg. Nå, derimot, kan det få ligge litt til!

DSC_0102

Det er fortsatt varmt på Solbu og jeg har ikke allverdens overskudd. Jeg finner på noe med hundene hver dag. Både fordi jeg synes det er veldig hyggelig å gjøre ting sammen med dem, og fordi vi trenger å røre på oss, alle sammen. Foten begynner å bli bedre, nå er den snart i alle regnbuens farger! Jeg bruker gode sko, som går litt oppover foten, så da kjenner jeg ikke noe særlig når jeg går tur.

Tirsdag luftet hundene seg i hagen, deretter slappet vi av et par timer. Vi reiste til butikken for å handle, før vi gikk en tur ved Tunhovdfjorden. Det var så varmt å gå, derfor gikk jeg langs land og lot hundene avkjøle seg så mye de ville i fjorden.

P1070224

Fant var ute i vannet nesten hele tida, og jeg lot han også få gå løs. Dvs., med båndet hengende etter seg. Det er så oversiktlig og fint der, og det var utrolig godt for han å kunne få gå der han selv hadde lyst til å gå. Han kom på innkalling og gikk ikke langt fra meg.

P1070235

Vi gikk en times tid, men det ble ikke så langt. Jeg har en app som heter «TV2Sporty» på mobilen min, og i henhold til den, gikk vi ikke mere enn et par kilometer. Det virket som det dobbelte i varmen   .

P1070225

Etter turen, satte vi oss utenfor bilen og slappet av litt.

P1070244

Det er så utrolig trivelig at Fant også klarer å sitte ute sammen med oss andre, og å se at han virkelig klarer å slappe av. For det gjør han nå.

P1070250

Jeg spiste en salat og koste meg!

P1070253

Det ble et griseøre på «ungene» da vi kom til Solbu igjen, deretter litt avkjøling i Buvatn. Jeg satt meg på verandaen, hundene slappet av og sovnet og jeg koste meg med denne boka

P1070117

Etter at hundene hadde sovet noen timer, gikk vi ut i hagen og trente litt enkel LP og triks. Det blir heldigvis litt kjøligere utover ettermiddagen/kvelden, og da våkner jeg litt mere til live.

DSC_0076

Månen lyste opp Buvatn i kveldinga.

DSC_0054

DSC_0055

Det ble enda en flott dag på Solbu!


Bursdag, spor og søk!

2013-07-23 10:12 |

Mandag hadde jeg bursdag. Den ble feiret med tur, spor og søk med hundene og to glass hvitvin på Solbu på ettermiddagen.

Først reiste jeg en tur til Tunhovd for å handle, før vi reiste inn Ljøtelende for å legge et spor til Fanterampen og trene søk med Pia og Ebbie. Jeg la et spor på 400 meter, deretter lå det en halvtime mens jeg tok med alle hundene ut på tur, og så gikk vi sporet.

FOR et spor Fanterampen gikk, og nå MÅ jeg lære meg til å stole på at han går riktig. Jeg sto nemlig og holdt han igjen i en vinkel, fordi jeg var helt sikker på at han gikk sporet i feil retning. Da jeg endelig fant ut at jeg skulle la han gå, gikk såklart sporet der han hele tida var på vei. Han gikk mange vinkler og buer, han sirklet som vanlig litt hit og dit over sporet, og spiste en hel boks med kattemat i sporslutt. Han ble så trøtt, så trøtt og det var innmari slitsomt for han å gå i varmen.

Trøtte, fllinke Fanterampen min.

IMG_6029

Ebbie trente søk og da er hun virkelig i sitt ess. Det innebærer fart og lek, springe og snuse og det er noe hun er kjempeglad i å gjøre.

Jeg la ut tre leker til henne og gjorde et lite «nummer» av det, når jeg la dem ned. Hun satte seg fint i utgangsstilling, før jeg sendte henne ut. Hun fant den første ganske greit, vi lekte masse og så måtte hun avlevere i utgangsstilling. Da var hun klar til å hente den andre leka jeg hadde lagt ut til henne. Nå nølte hun ikke når jeg sendte henne ut, selv om hun altså ikke så at jeg la ut det hun skulle lete etter. Hun fant ballen sin etter litt søking, det ble lek med den også, før hun tok noen gledesruller med ballen i munnen. Søte, flinke Ebbie-mor!!

Den siste tingen jeg hadde lagt ut, var løsbittet. Nå begynte hun å bli sliten og hun pusta og peste fælt i varmen. Jeg måtte hjelpe henne litt, kalte henne tilbake et par ganger, viste retningen og så måtte jeg tilslutt gå ganske nærme løsbittet. Jeg ville at vi skulle avslutte med et funn og lek, og slik gikk det også. Det lyser virkelig i øynene hennes når vil leker oss med søkstrening.

Tilslutt var det Pia sin tur til å trene litt søk. Hun satt i utgangsstilling, jeg sa «sitt» og gikk ifra henne. Jeg gikk ca 25 meter ut, lekte litt med leka som jeg la ut, og gikk tilbake til henne. Hun satt stødig og fint og gjorde ingen tegn til å ville komme til meg eller starte før jeg sto ved siden av henne og ga henne søks- kommandoen. Jeg la ut en og en leke til henne, hun fant dem ganske så fort, apporterte til meg og så lekte vi masse, før jeg la ut den neste leka til henne. Hun begynner å bli flink til å komme inn til meg med det hun apporterer, og hun er også litt tøffere når vi har drakamp. Det er innmari bra.

Pia ble også trøtt etter søk og lek. Hun sto lenge stille ved sekken min

IMG_6030

før hun plutselig helt frivillig hoppet inn i bilen og la seg.

IMG_6039

Fant og Ebbie lå så stille og fint å ventet mens Pia og jeg trente.

IMG_6041

Bildene er tatt med mob. kamera, derfor er de ikke av noe særlig god kvalitet.

Jeg brukte ikke godbiter i treningen i dag. Jentene synes det er innmari morsomt å leke som belønning og det er også en forsterker som får dem litt «opp», mens det å tygge en goddis får dem «ned». Når jeg belønner med goddis blir det også en stopp i aktiviteten, og jeg vil beholde den intensiteten de har når de leker, når jeg begynner på en ny økt.

Jeg hadde tenkt at vi skulle gå ned til Tunhovdfjorden for å bade etterpå, men jeg ble så varm og sliten at jeg ikke orket. Vi tok plaskingen på Buvatn etter turen, istedetfor. Deretter fikk de et griseøre hver, før jeg gikk inn og laget middag. Hundene sov godt hele ettermiddagen, og jeg fikk sitte med foten min litt høyt. Det går fremover nå, selv om det fortsatt er litt vondt.


Sommer, varmt og godt(?)

2013-07-21 15:55 | 

P1070119

Denne helga har vært varm her på Solbu!! Altfor varm for meg, men det er jo fantastisk å kunne være på Solbu, for her er det ikke like varmt som på Jar.

Arne kom fredag kveld, mens jeg var borte hos søster Mie og Kjell. Da jeg gikk hjem derfra, vrikka jeg foten og og jeg stupte så lang jeg var. Jeg har derfor prøvd å sitte/har måttet sitte mest mulig i ro i helga. Det var en skikkelig strek i regninga, for jeg hadde gleda meg til en flott tur med Mie lørdag. Jaja, ikke noe å gjøre med det. Det hadde vært verre med et brukket bein.

Lørdag ble jeg med Mie til Nes for å kjøpe et verandabord, vi spiste is og drakk brus (omtrent som noen småunger), før vi vendte nesa til Buvatn igjen. Det var ikke godt å være på Nes, for der har det vært 32-33 grader denne helga.

P1070199

Arne var på Nes for å ordene noen greier, og så kom han + Kai og sønn Marius (12 år) opp hit. Hundene bråker litt med en gang vi får besøk, men de roer seg fort ned. Litt må de jo få «prate», de også. Jentene syntes det var trivelig å få besøk, og det syntes faktisk Fant, også.

P1070176

Han og Marius fant virkelig tonen, og de lekte og koste seg masse i vannet. Fant er også veldig glad i Kai, og satte seg derfor mere enn gjerne nesten oppå han, for å få klapp og kos.

Jentene la seg for å slappe litt av i skyggen.

P1070135

Arne og jeg grilla, Mie kom bort en tur, og så var lørdagen gått.

P1070190

Søndag var det like varmt, og vi satt oss nede ved vannet for å ha det mest mulig behagelig. Hundene har ikke fått tur i dag, heller, men det tror jeg ikke at de har savnet noe særlig.

Fant har kost seg litt i vannet, jentene har lekt litt, men stort sett har de holdt seg i ro.

P1070216

Vi fikk besøk av en av Arnes venner. Hundene var glade og imøtekommende, til og med Fant, de bjeffet en liten stund før de la seg ned sammen med oss og slappet av. Fant satt seg sammen med Ragnar litt og ble kost og klødd.

Så kom Kai, og det samme gjentok seg. Fant er kjempeglad i Kai og satt og lå ved siden av han, og fikk masse massasje og kos. Det er så innmari godt å se. Det samme skjedde da Bent kom like etterpå. Glade og litt bjeffete hunder. Fant kjenner ikke Bent så godt, men da Bent satte seg ned, gikk Fant helt inn til Bent og tok i mot kos og klapp, uten noen form for redsel. Helt herlig, og jeg slappet godt av! Både Kai og Bent har hannhunder, og det hender det at Fant reagerer på, men ikke i dag. Fant har vært utrolig flink i helga.

P1070127

Etter at hundene hadde vært sammen med gutta en stund, kost seg og oppført seg veldig bra, tok jeg dem med meg opp i hytta. De trengte å slappe av og å sove litt, og jeg ville gjerne sitte litt en stund med foten høyt. De sovna som steiner og lå inne til besøket vårt reiste hvert til sitt.

Der Arne er, der er også Ebbie. Plutselig var hun ute på stigen hos Arne!

P1070146

Arne og jeg grilla i dag også, og hundene fikk et godbitsøk i gresset og litt kveldsmat. Nå er Arne reist og resten av kvelden skal vi holde oss i ro, med unntak av et par små rusleturer nede ved Buvatn.

P1070207

Tunhovdfjorden!

2013-07-19 16:44 | 

Fredag var det varmt og et riktig så flott vær. Vi tok det litt med ro på formiddagen, vi koste oss litt ute på verandaen og litt i hagen.

Deretter satt vi oss i bilen, handlet litt på Tunhovd, stoppet på veien til Langedrag, tok på seler og bånd og rusla en tur i varmen. Det ble faktisk så varmt å gå, at vi gikk ned til Tunhovdfjorden etter at turen var slutt, for at hundene kunne få drikke og avkjølt seg litt. Ebbie og Fant koste seg i vannet, Pia går litt uti nå, men hun går ikke langt ut. Det spørs om ikke jeg også må ta et lite bad, for å lure henne litt lengre ut.

P1070090

P1070092

P1070094

P1070096

P1070106

P1070108

P1070112


Kveldstur på Solbu!

2013-07-19 10:45 

Vi kom til Solbu torsdag ettermiddag. Det var heldigvis ikke så varmt her som på Jar, der var det 25 varmegrader, her var det bare 18 grader. Jeg fungerer ikke godt i varmen, og med gresspollenallergi i tillegg, blir det litt tungt noen ganger.

Vi koste oss ute, jeg med et par glass vin og på kvelden gikk vi en god kveldstur. Fanterampen må gå i bånd, men jentene går bare rundt meg, derfor slapp jeg båndene deres litt. Det var ingen sauer der vi gikk, heldigvis, for jeg liker ikke å møte på dem.

Her er noen bilder fra kveldsturen, for de som har lyst til å se på dem.

P1070016

P1070019

P1070025

P1070029

P1070037

P1070038

P1070043

P1070080

P1070068

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.