Høst, tur og trening!

Fanterampen ble kjørt til Martine mandag kveld, etter at han og jeg hadde gått en trivelig kveldstur ved kirkeruinene i Maridalen.

IMG_6401

Det ble derfor en tur alene med Pia og Ebbie i dag. Vi gikk som vanlig i Maridalen, for jeg skulle noen timer på jobb etter turen.

IMG_6413

Det er virkelig en deilig høst nå, varmt og godt, men det begynner å SE ut som høst. Det ligger masse løv på stien og det begynner faktisk å dukke opp noen høstfarger.

IMG_6410

Jeg gikk og lette etter kantareller, piggsopp og fåresopp, men i dag fant jeg dessverre ingen.

IMG_6407

Etter turen trente jeg litt med jentene. Det ble fellesdekk og denne gangen la begge to seg faktisk riktig (ikke på hofta) med en gang. De lå i 2.5 minutter, uten goddis/ros underveis. Pia veltet seg dessverre over på hofta og begynte å pipe litt etter 1,5 minuttter, så det må jeg jobbe med. Hun kjeda seg helt tydelig og ble litt frustrert. Heldigvis ga hun seg veldig fort, men jeg vil ikke ha dette i en fellesdekk. Ebbie lå fint og stille som vanlig.

IMG_6416

Vi trente på de siste momentene i «dekk under marsj» også, nemlig å gå bak, inntill og oppsittet. Pia måtte ha to kommandoer den første gangen hun skulle avslutte med å sette seg opp, derfor hjalp jeg henne den andre gangen. Tredje gangen satte hun seg opp når jeg kommanderte henne, men farten var ganske så dårlig. Da blir det å trene på en rask oppsitt neste oppgave for henne. Ebbie er heller ikke verdens raskeste, men hun lå fint til hun fikk beskjed om å sette seg opp.

Etter noen timer på jobb, reiste vi hjem igjen. Jeg har rydda og vaska litt, og nå er det kvelden for oss her i Neskroken.  – og nå kom jammen meg regnet. Det er faktisk ganske trivelig å sitte inne og høre på at det trommer på taket og på vinduene. Jeg koser meg inne med stearinlysene mine, jeg.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.