Siljes Hundelufting og litt annet.

Pia og Ebbie har begynt å være med Silje på hundelufting hver torsdag. Jeg har faktisk tenkt på det ganske lenge. Jeg har så dårlig samvittighet for at Fanterampen og jeg så sjelden får tid alene og er vi alene på tur, får jeg dårlig samvittighet for at jentene ikke er sammen med oss. De kunne fått en tur først og så kunne jeg gå tur med Fant etterpå, men det har jeg prøvd og jeg får like dårlig samvittighet da. Det er også Pia og Ebbie som er med på kurs og treninger og da er Fant bare med som «pauseluftehund» og «ventehund». Jentene er jo alene med meg når Fant er hos Martine noen ganger, men jeg vil også gjerne ha en dag som bare er «vår».

Ja, jeg vet det. Det er ikke nødvendig å ha dårlig samvittighet fordi jentene må være i ro en dag, men jeg får nå engang det. Derfor er dette en kjempeflott løsning for meg. Nå har Pia og Ebbie blitt med på tur og lek to torsdager på rad og det går kjempeflott med dem. Det som også er godt, er at jeg virkelig koser meg med Fant, jeg har ikke dårlig samvittighet og jeg slapper godt av og bare nyter å være alene med han.

HER kan du klikke deg inn på Siljes Hundelufing, og lese litt om hundeluftingen hennes. Jeg stoler hundre prosent på henne og jeg er veldig fornøyd med hvordan hun takler begge to på tur.

Her er noen bilder fra forrige torsdag, som Silje tok.

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 002 010 011

Ellers går dagene så fort som bare det. Jeg er på arbeid og jeg holder kurs og har privattimer. Denne uka holdt jeg første kurskveld for Asker og Bærum Bernersennenklubb. Jeg har holdt kurs for dem før, og i vår holdt jeg en intro-kveld i Rally-Lydighet for dem. Det er et lite referat fra kurskvelden på GLADLABBENS BLOGG.

Før Fant og jeg reiste hjemmefra torsdag, gikk jeg en liten luftetur med Pia og Ebbie. De er med Silje på andre luftetur og da er det greit at de har fått vært ute litt. Fanterampen og jeg gikk to turer torsdag. Først en liten runde på Eiksmarka, for jeg skulle ordne noe der. Fant er mye flinkere nå og holder seg nærmere meg på tur, særlig på offentlige plasser. Jeg har nå begynt å la han få gå «løs», med båndet hengende etter seg. Han er mye mere lydhør, kommer når jeg roper «hit», bryr seg ikke om sykler og gående og vil også ta godbiter og trene litt. Det er kjempebra og jeg blir så glad for det. Jeg må allikevel passe på, for ser han en due (som det jo kryr av her), får han skylapper foran øynene og så fyker han bare avgårde. Da nytter det ikke å stoppe han.

P1070710

Den andre turen gikk vi i Maridalen, etter at jeg hadde vært en times tid på jobb. Vi gikk en flott tur ved Nes gård, ved Maridalsvannet. Det var så flott vær og Fant sprang og koste seg, så glad og fornøyd.

P1070748Vi tok en stopp nederst på neset og delte en salat. Ja, Fanterampen er nemlig glad i salat og får alltid litt av meg, etter at jeg har spist det jeg skal ha.

P1070729

P1070726

P1070735 P1070747 P1070716

Da vi kom hjem, ble vi møtt av to glade og fornøyde jenter. Etter kos og et griseøre, la de seg alle sammen i sofaen og slappet av.

P1070753

Torsdag kveld hadde jeg en veldig fin privattime med en familie og deres hund, som jeg har vært hos et par ganger før. Det er en familie som virkelig er interressert i å trene og som tar i mot de rådene som jeg gir dem. Hundene ventet alene hjemme, og det er de så flinke til.

I dag er det fredag og fri. Jeg har bare tenkt at vi skal kose oss og la dagen bli til mens den går. Kanskje blir det en hviledag på hundene og meg, kanskje blir det en tur. Det er blitt både morgen og kveldstur på hundene denne uka, pluss litt trening, så de har vel ikke vondt av å være hjemme en dag. VI får se hva det blir til.

Forfatter: Hilde

Jeg er veldig opptatt av hunder, hundetrening og hundeatferd. Jeg driver Nesbyen Hundeskole i Hallingdal og Bærum Hundeskole i Bærum. Jeg blir også leiet inn av og til fra andre hundeklubber eller vennegjenger. Da er det gjerne spesielle kurs som de har ønsker om at jeg skal holde. Jeg er utdannet hundespykolog (via IMMI, Sverige), jeg er utdannet freestyleinstruktør + deltatt på teoretisk dommerutdannelse, HMT instruktør og dommer + instruktør og dommer i RallyMix treningsklasse. Jeg holder privattimer og atferdskonsultasjoner. Jeg synes det er kjempemorsomt å trene med hundene mine, og jeg liker å trene variert med dem. Derfor blir det freestyle/HTM, LP, rally-lydighet, spor, søk og rallymix. Ebbie og Pia trener ørlite rundering også, hvis vi får tid til det. Ellers blir det mange, trivelige turer i tillegg. Å trene og å være sammen med Fant, Ebbie og Pia, er det beste som finnes i hele verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.